0 0

Fietsen in de omgeving van Chambery

Ook wel de parel van de Franse Alpen genoemd, het pittoreske stadje Chambery. Centraal gelegen tussen 3 meren en 3 natuurgebieden en omsloten door hoge bergen. Een door dichters en poëten bezongen paradijs wat zich prima met een huurfiets laat ontdekken. Chambery is niet zo groot en zelfs te voet heb je in een dag het oude centrum, dat bestaat uit een wirwar van steegjes, wel gezien. Maar met dit fiets heeft dit dorpje meer te bieden!

Voor diegenen die graag op de pedalen springen is het het makkelijkst om in het centrum een fiets te huren en een van de aangegeven fietsroutes te volgen. Het centrum van de stad dient als startplaats voor meerdere fietstochten die goed met de hele familie te doen zijn. De routes ontvouwen zich elk zich aan een andere zijde van de stad en variëren in lengte van 60 tot 120 km. De meeste routes zijn met enkele tientallen kilometers te verlengen of in te korten.

Een van de vele routes die je hier kan vinden is 46.4 km lang en start in hartje Chambery. Deze route neemt je mee naar het zuiden, maar niet langs een makkelijke weg! De hoogste klim brengt je naar een hoogte van ongeveer 430 meter. Het fijne van deze route is dat hij begint en eindigt in Chambery, een prima dagbesteding dus!

Fietsen met een doel

Voor de recreatieve fietser is het het leukste als er ook een doel aan de tocht verbonden is. Langs de meren is het heerlijk picknicken, zwemmen of kanoën maar het kan ook de moeite waard zijn om je met je huurfiets een tocht door de wijnstreek te maken. Vanuit Chambery kronkelt de zuidelijke fietsroute zich door de wijngaarden van de zo smakelijke Savoywijn. Onderweg kom je meerdere wijnhuizen tegen die openstaan voor publiek.

Benieuwd naar de routes? 

Huur een fiets in Chambery!

Bewerkt door Anouk van Kaam

Spread the love
0 0