1 0

Fiets huren in Burgh Haamstede

Fietsverhuur in Burg-haamstede

Foto: Michiel verbeek (Creative Commons)

Fiets huren in Burgh Haamstede

Wanneer je gaat fietsen met een huurfiets in Burgh Haamstede zeg je eigenlijk mountainbiken. De twee samengevoegde plaatsen Burgh en Haamstede op Schouwen Duiveland liggen zo goed als tegen de boswachterij Westenschouwen aan en als hobbyfietser zal je al gauw zien dat deze bossen en duinen er om schreeuwen om met een mountainbike verkent te worden. Voor degenen die liever als recreant fietsen beschikt natuurgebied ook over zeer goede fietspaden met afstandsaanduiding en goede bewegwijzering.

Mountainbikeroutes

Bij hoge inspanning hoeft een traject helemaal niet zo lang te zijn. De gemiddelde lengte van een mountainbikeparcours in de bossen en duinen nabij Burgh Haamstede ligt dan ook tussen de 6 en 10 kilometer. Er zijn tochten te volgen via uitgezette routes of zogenaamde adventureroutes waarbij je met een GPS van de tour-organisatie zelf op pad gaat en deelneemt aan een zoektocht.

Een spannend parcour om een fiets te huren is bijvoorbeeld de route met de oranje en zwart gemarkeerde paaltjes welke start in de nabijheid van de uitkijktoren. De route is 8,6 kilometer lang en is een traject dat enige fietsvaardigheden van de biker en zijn huurfiets vergt. Het parcours ligt in het meest westelijke gedeelte van het bos en de duinen. Ze is gevarieerd met een steil klimmetje na de eerste anderhalve kilometer en een spannende afdaling na nog eens een kilometer. Verder kom je langs een duinpan waarin drinkwater gefilterd wordt en waar je een grote populatie vogels zult aantreffen. De rest van de route is genieten van de omgeving en het uitstekende traject.

Spread the love
1 0