1 0

Fiets huren in Bodrum

fiets huren Bodrum

Photo credits sevilay durul (cc license)

Net zoals het langs de hele Middenlandse Zee mooi fietsen is, zo is ook de stad Bodrum en het ten westen van de stad gelegen schiereiland ideaal om met de fiets te verkennen. Vanaf de fiets beleef je de omgeving net even anders als vanuit een bus of huurauto. In de stad en eigenlijk nergens daar in de omgeving is het een probleem om een fiets te huren. Een huurfiets huur je voor rond de €20,- per dag en voor long term huur gaat de dagprijs naar beneden. In de maanden julie en augustus kan het behoorlijk warm zijn met temperaturen op het asfalt van door de 60°C. Het beste maak je dan alleen tijdens zonsopgang een rit en denk eraan dat je altijd voldoende water meeneemt.

Fiets huren in de omgeving van Bodrum

Het meest opvallend aan de stad is natuurlijk het fort aan de haven. Vanaf die plaats gerekend fietsen we op het gemak westwaarts langs de kust, langs Bitez, richting Yalı. met aan onze linkerkant de machtige grote toerischtische resortsen aan onze rechterhand het zinderende akkerland vervolgen we onze weg via Akyarlar naar Turgutreis. Daar kunnen we ervoor kiezen om via Ortakent terug te gaan naar ons startpunt of de rit rond het schiereiland te vervolgen naar Gümüşlük. Onderweg zie je vanzelf bruine borden met bezienswaardigheden als amfitheaters en de restanten van het wereldberoemde mausoleum Halikarnas. Het Bodrumschiereiland kent meer dan 12, tot nu toe, opgegraven steden, je hebt dus altijd wel een reden om even te pauzeren. Voor Gümüşlük kan je nog een keer rechtsaf, nu naar het dorpje Dereköy, indien je de gehele route te lang mocht vinden. De echte die hards vervolgen hun weg naar Geriş en Yalıkavak, vanwaar het 17 km terug naar de stad is. De totale route is zo’n 70 km.

Uitstapje met je huurfiets naar Datça

Eén van de mooiste gebieden langs de Turkse kust is het plaatsje Datça. Nog niet platgelopen door het toerisme en een ware verademing na het drukke Bodrum en omgeving. Je stapt eenvoudigweg met je huurfiets op de veerboot naar Datça en geniet van de landelijke omgeving. Er mag maximaal twee hoog en de huizen moeten in traditionele stijl gebouwd worden. Datça staat vooral bekend om het klassepubliek dat er komt, de stilte en blauwer dan blauwe zee.

Fiets huren in Bodrum zonder kosten? Laat snel je e-mail adres achter en misschien win jij wel een gratis huurfiets!

Spread the love
1 0