0 0

Fiets huren Alicante – welke kies jij?

In Alicante vind je allerlei soorten fietsen, van kinderfietsen tot mountainbikes en van stadsfietsen tot vouwfietsen! Mountainbiking, toeren of snelfietsen, het landschap rond de Spaanse badplaats leent zich uitstekend voor elke vorm van wielersport. Vanuit de giga badplaats Benidorm is het met een huurfiets maar 50 km langs de oude kustweg via de dorpjes Villajoyosa en El Campello. Eenmaal in Alacante, zoals de Spanjaarden de stad noemen, aangekomen kan je lekker bijkomen op de Explanada de Espana. Voor een bezoek aan het Castillo de Santa Barbara op de top van de Monte Becantil moet je een klein klimmetje maken alhoewel dat eigenlijk geen naam mag hebben.

De Costa Blanca is met name bekend om zijn mooie stranden, en daar ontbreekt Alicante zeker niet aan. Daardoor is het ruige achterland een beetje in de onbekendheid gebleven. Mountainbikers kunnen echter hun hart ophalen in het noordwesten van de provincie in het La Mutanya d’Alacant gebied. Bij de bikers een nog vrijwel onbekend maar zeer gevarieerd landschap met volop restanten van Moorse, Romeinse en Iberische nederzettingen. De hoogte loopt op tot pieken van 1500 m vanwaar je prachtig uitzicht hebt over het landschap en bij helder weer zelfs Ibiza kan zien liggen.

Vanuit Alicante kan je ook verschillende tours boeken bij onze partners. Deze tours zullen je meenemen door heel Alicante voor een klein prijsje. Zo kom je nog eens op plekken waarvan je geen idee had dat ze bestaan!

Alicante

Foto door onze partner Blue Bike Rental.

Meerdaagse en korte fietstrips

Vanuit Alicante starten diverse meerdaagse fietstochten naar andere Spaanse steden waaronder Valencia. De rit naar deze sinaasappelstad duurt 8 of 9 dagen. Je zal grote stukken fietsen over het Vias Verdes traject tussen de beide steden. Deze trip is ook als pakketreis te boeken waarbij je de vrijheid hebt om je eigen fiets mee te nemen. Mocht het je beter uitkomen, dan kan je ook altijd een fiets huren!

Ook in de directe nabijheid van de stad is er voldoende gelegenheid om er met een huurfiets op uit te trekken. In het nabijgelegen Elx zijn meerdere parken en botanische tuinen die het bezoeken waard zijn. Het meest bekend is de Palmeral de Elche, inmiddels aan de wereld erfgoedlijst van UNESCO toegevoegd, een palmentuin waarin zich meer dan 200.000 palmbomen bevinden. Een kilometer of 30 ten zuiden van Alicante vindt je de Lagunas van Torrevieja. Zoutmeren waar flamingo’s te zien zijn en iets landinwaarts ligt het leuke plaatsje Orihuela wat bekend staat om zijn indrukwekkende kunsterfgoed.

 

Weet jij welke fiets je gaat huren voor je vakantie in Alicante? Ga je voor een stoere mountainbike waarmee je berggebieden ontdekt, of houd je het rustig met een comfortabele stadsfiets?

Huur een fiets in Alicante!

Bewerkt door Anouk van Kaam

Spread the love
0 0