0 0

Fiets door Siem Reap en ontdek de parel van Cambodja!

Cambodja is een van de mooiste landen in Zuid-Oost Azië en is erg belangrijk als je meer wilt weten over het voormalige Khmer rijk. Siem Reap is momenteel een veelbezochte stad vanwege de betaalbare prijzen en dankzij alle toeristen attracties die in de buurt zitten. Wil je meer weten over wat er te doen is hier en hoe je er veilig kan rond fietsen? Blijf dan lezen!

Bezoek de meest opvallende Khmer rijk tempels 

Vlakbij Siem Reap vind je 3 bekende tempels van het Khmer rijk – Angkor Wat, Angkor Thom en Ta Prohm. Angkor Wat is de beroemdste van alle drie, de meeste toeristen gaan dan ook hier heen. Dan hebben we Angkor Thom, de laatste hoofdstad van het Khmer rijk. Het was een verblijfplaats voor priesters, militairen en andere beambten. De derde tempel was de film locatie voor de film Tomb Raider, wat het extreem populair maakt onder de toeristen! Deze tempel wordt bedekt door allemaal takken en planten, wat het een mooie locatie voor foto’s maakt. Een voordeel van de tempels ontdekken op de fiets is dat je hiernaast ook nog eens naar de wat kleinere tempels kunt gaan, die net zo veel moois te bieden hebben!

Onthoud wel dat je, als je naar binnen wilt in de tempels, goed gekleed gaat. Geen korte broeken of rokken boven de knie en ook geen blote schouders. De werknemers hier letten er streng op, dus als je je niet houdt aan deze regels mag je ook de tempel niet in! Een tip van mij – ga vroeg in de ochtend of laat in de middag om de drukte en de hitte te vermijden.

Het platteland van Siem Reap 

Nadat je de tempels van Siem Reap bezocht hebt, raden wij je aan om nog een tripje buiten de stad te maken. Namelijk richting Tonle Sap Lake. Het is maar 12 km ten zuiden van Siem Reap en de weg zal je langs verschillende traditionele Cambodjaanse dorpjes en marktjes brengen. Je kan daarnaast ook langs de Wat Atwea tempel fietsen, een van de weinige tempels met gratis toegang, dus pak daar je voordeel. Iets anders cools dat je kan doen is een boot tocht door het drijvende dorpje Kompong Phluk Kompong. Geloof me – dit zal echt een onvergetelijke ervaring worden. Het laat je een compleet andere kant van Cambodja zien. Zorg er alleen voor dat je fiets veilig op slot staat terwijl jij het naar je zin hebt :).

Ontdek de stad

Ondertussen heb je vast wel genoeg dorpjes, velden en tempels gezien. Tijd dus om de stad te ontdekken! Om te beginnen moet je het Cambodian Landmine Museum bezoeken. Dit neemt je mee door de geschiedenis van Cambodja en de landmijnen, waarvan tot vandaag de dag nog steeds miljoenen van in de grond zitten. Een interessant feitje is dat het museum is opgericht door een voormalig kind soldaat (Aki Ra), die werd gedwongen om landmijnen in de grond te doen.

Vervolgens kan je de lokale markt bezoeken, waar je souvenirs kan kopen en jezelf kan verfrissen met wat drinken na zo’n lange tocht. Als je zin hebt in meer avontuur kan je de delicatessen proberen, gefrituurde spinnen, slangen en kakkerlakken. Lekker toch? 🙂 Aan het einde van de lange dag kan je wat gaan drinken bij de bekende ‘pub street’ in Siem Reap – de sfeer is prettig en gezellig en je hebt er een grote variatie aan eten en drinken.

Tips om te fietsen in Siem Reap 

Fietsen door Siem Reap kan een goede uitkomst bieden. Het is handig en bespaart je veel tijd en geld. Je moet er wel rekening mee houden dat er andere regels gelden in Cambodja dan in Europa of Noord-Amerika. De positieve kant van fietsen is dat alles relatief dichtbij ligt en de wegen plat zijn. De mindere kant is dat het er soms gevaarlijk kan zijn omdat er weinig regels zijn, ieder rijdt waar hij of zij wilt en de wegen zijn vol met bussen, auto’s motor’s, scooters en meer. Dus als je niet zoveel fiets ervaring hebt, moet je voorzichtig zijn in het drukke stadsverkeer! We raden je daarom aan om een helm te huren tijdens het maken van je boeking – better safe than sorry :).

Siem Reap, Cambodia

Durf jij het aan om net als de locals op de fiets te stappen in Siem Reap? 

 

Hebben wij je geïnspireerd om een onvergetelijke fiets ervaring op te doen in Siem Reap? Huur dan nu je fiets!

Huur een fiets in Siem Reap!

 

Geschreven door Teodora, vertaald door Anouk 

Spread the love
0 0