24 76

Neem de Bloesemtocht in de Betuwe!

Huur een fiets in de Betuwe

Het voorjaar is een heerlijke tijd van het jaar. In deze maanden kun je eindelijk weer genieten van de zon en bovenal van de prachtige voorjaarsbloemen die overal te zien zijn. Een van de mooiste gebieden om te bezoeken tijdens het voorjaar, is de Betuwe. Jaarlijks trekken veel mensen naar de Betuwe tijdens het voorjaar om de befaamde ‘Bloesemtocht’ in de Betuwe te fietsen. In dit artikel lees je wanneer je hier kunt fietsen en welke routes er zijn.

Wanneer kan ik de Bloesemtocht in de Betuwe fietsen?

De meeste bloesem in de Betuwe, bloeit in de maanden april en mei. Afhankelijk van het beste voorjaarsweer kun je de gewenste route plannen. Niet alleen kun je onderweg genieten van de bloesem die hier groeit, ook narcissen, blauwe druifjes en andere voorjaarsbloemen kun je onderweg in grote getallen tegen komen.

Bloesemtocht in de Betuwe

Bloesemtocht in de Betuwe

#1 De Betuwse Kersentocht (58 km)

Naast de prachtige bloemen die je hier kunt vinden in het voorjaar, is er nog iets anders dat groeit in het voorjaar: kersen! De Betuwe wordt niet voor niets de fruittuin van Nederland genoemd. In de Betuwe is er een heuse kersentocht die je kunt fietsen. Deze kersentocht zou eigenlijk ook de naam van een Bloesemtocht in de Betuwe kunnen hebben, aangezien er veel bloesem te zien is onderweg. Bij deze route fiets je langs allerlei boomgaarden waar de mooie kersen aan groeien. Je kunt deze kersen niet zomaar plukken van de boom, dan zou je stelen van de boer, maar je kunt bij de fruitstalletjes die je kunt vinden langs de weg wel heerlijk vers fruit kopen! Vergeet dus zeker je kleingeld niet. Met deze route fiets je niet alleen langs de boomgaarden maar ook langs mooie watergebieden. Tevens kun je vanaf de Dijk genieten van een prachtig uitzicht over de Uiterwaarden. Tijdens deze route zal je ook door Culemborg en Buren fietsen. In deze mooie en historische dorpen kun je even uitrusten op een terras en een beetje cultuur snuiven. De route kun je terug vinden in de kaart hier onder.


Deze route is 58 kilometer lang. Dit is natuurlijk niet niks! Indien je deze route graag wilt afleggen maar je bang bent dat de afstand te ver is, dan raad ik je absoluut een elektrische fiets aan! Zo kun je een lange afstand afleggen zonder dat je al te gesloopt bent aan het einde van de rit. Het leuke van deze route, is dat je kunt beginnen op welk punt je maar wilt! Zo kan je starten in Culemborg maar bijvoorbeeld ook in Kesteren.

Huur een elektrische fiets in de Betuwe

Prachtige bloesem fietsroutes

Prachtige bloesem fietsroutes

#2 Rondje Buren (35 km)

Zie je de afstand van de kersentocht toch niet helemaal zitten? Geen probleem! Er zijn een tal van andere opties die je kunt proberen. Het rondje Buren is een tocht die je zal leiden rondom het Betuwse landschap van Buren. Ik raad je aan om je tocht te starten bij de ‘Pannenkoekenbakker Buren’. Hier zijn meer dan 230 verschillende soorten pannenkoeken verkrijgbaar.

Zo kun je een goede bodem leggen aan het begin van je tocht. Niet alleen zal deze tocht je door Buren leiden, je zal ook door Tiel reizen. In dit leuke dorp kun je heerlijk even neerstrijken op een terras of de benen strekken in het ‘Streekmuseum Tiel’. Hierna kun je je weg vervolgen via de Linge, langs Geldermalsen. Een terugkomende factor tijdens de gehele tocht, is de mooie natuur. Uiteraard kun je ook genieten van bloesem. Dit mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je Bloesemtocht in de Betuwe! De gehele route kun je vinden via deze link

Huur een fiets in Tiel

#3 Bloesemtocht BurenStad (7-10 km)

Indien je graag al het moois wilt aanschouwen maar de lengte van de tocht liever ietwat beperkter wil houden, dan kan ik je absoluut deze route aanraden. Deze tocht start in het historisch hart van Buren en zal je via allerlei mooie paden langs mooie bestemmingen leiden. Zo kom je bijvoorbeeld langs Marijke’s Fruitkorfje. Hier kun je woensdag t/m zaterdag tussen 9.00 en 17.00 langs gaan voor heerlijk vers fruit. Deze route draait vooral om langzaam genieten van al het moois wat Buren en omstreken te bieden hebben. De gehele route kun je vinden via deze link. Bij heerlijk weer zal de gehele streek naar voorjaarsbloemen geuren. Aan het einde van de tocht voel je je gegarandeerd energiek en vrolijk!
Huur een fiets in Buren

Geniet van de Bloesemtocht in de Betuwe!
Deze tocht draait echt om heerlijk buiten zijn en genieten van het voorjaar en al het moois dat het met zich mee brengt. Er zijn geen autoroutes bekend waarmee de Bloesemtocht afgelegd kan worden. Maar waarom zou je ook? Je kunt optimaal genieten van de heerlijke buitenlucht tijdens een fietstocht. Tussendoor kun je afstappen en een foto maken van alle pracht om je heen. Vergeet je deze foto niet met ons te delen? Zo maak je ook nog eens kans op een fijne korting voor je volgende fietstocht!

Anneloes Geschreven door Anneloes

Posts social media-02

Huur een fiets in de Betuwe 

Spread the love
24 76