2 2

Europa’s coolste Middeleeuwse steden die je moet bezoeken

Europa is gezegend met prachtige steden, maar in het bijzonder met magische middeleeuwse steden. De geschiedenis van deze steden leeft nog steeds voort in haar muren. Deze steden worden jaarlijks door duizenden toeristen bezocht.

Ik zal je nu vertellen welke middeleeuwse steden in Europa mijn persoonlijke voorkeur hebben. Het is te moeilijk om een keuze te maken, maar als ik in sommige van deze steden kon wonen, zou ik kiezen voor:

#1. Praag

Huur een fiets in Praag

Beautiful bridge in Prague

Prachtige brug in Praag

De reden dat ik voor Praag kies is vanzelfsprekend: deze stad is een wonder. De mysterieuze atmosfeer die elke toerist kan ervaren komt van de prachtige middeleeuwse architectuur. De beroemdste bezienswaardigheden zijn de Karelsbrug, oude traditionele kerken, en kastelen. De stad heeft velen moderne gebouwen als hotels, goede restaurants, en trendy barretjes. Waarom zou jij Praag moeten bezoeken? Ten eerste, je zult het geweldig vinden vanaf de eerste aanblik, je hebt een grote diversiteit aan bars, restaurants, clubs voor de jeugd, en parken. Vergeet daarnaast niet om een fiets tour te doen door de stad, waarin je de mogelijkheid hebt om kleine verborgen schoonheden te zien.

#2. Dubrovnik

Huur een fiets in Dubrovnik

The city of Dubrovnik

De stad Dubrovnik

Dubrovnik ligt in Kroatië en is een van de meest favoriete toeristische bestemmingen aan de Middellandse Zee. Elke bezoeker staat versteld door de schoonheid van de oude stad, barok gebouwen, en de marmeren straten. De op voetgangers georiënteerde stad is erg bekoorlijk. Je kunt er voor kiezen om te wandelen, maar fietsen is ook een geweldige manier om de stad te ontdekken. Als je even wilt uitrusten, zijn er veel goede restaurants met heerlijk lokaal eten, en leuke cafés. Je vakantie in Dubrovnik zal onvergetelijk worden, met name als je in de zomer gaat.

 

#3. Rhodos

Huur een fiets in Rhodos

A castle in Rodos

Een kasteel in Rhodos

Rhodos is een eiland in Griekenland, waar veel toeristen de voorkeur aan geven, vanwege de zee. Het oude gedeelte van de stad heeft enorme bruggen die je leiden naar een oud middeleeuws stadje. Het is een typische Grieks eiland met enorm vriendelijke mensen die je willen helpen met wat je ook nodig hebt. Ik raad je aan om Rhodos te bezoeken in de winter, omdat het er tijdens de zomer erg luidruchtig is en vol met toeristen zit. Dit zou kunnen betekenen dat je de prachtige stranden met schone heldere wateren zou missen. Dus, de keuze is aan jou! In beide gevallen, een interessant alternatief om een fiets te huren en de stad te verkennen met je vrienden of familie.

#4. Óbidos
Huur een fiets in Obidos

obidos-1680501_1920

Óbidos

Misschien niet de meeste bekende toeristische bestemming, maar het is een prachtige stad in Portugal. De stad heeft naar schatting maar ongeveer 3001 inwoners. Het is een goed keuze als vakantiebestemming, vanwege de traditionele oude kerken, en het is een middeleeuws stadje. Een leuke optie is om de natuur te ontdekken per fiets, je zult de groene kleur van de bomen, en het strand, geweldig vinden. Als je rust nodig hebt, zijn er meerdere restaurant met heerlijk lokaal eten, en cafés.

 

#5. Brugge

Huur een fiets in Brugge

A tower in Bruges

Een toren in Brugge

België bestaat uit betoverende steden, zoals Brugge. Elke toerist zal verliefd worden op haar schoonheid. ……., maar duizenden toeristen over de hele wereld bezoeken het elkaar. De hele stad heeft een middeleeuwse atmosfeer, zoals de kanalen en gebouwen. Als je een onvergetelijke ervaring wilt opdoen, moet je Brugge verkennen per fiets. Na een lange dag, kun je tot rust komen in een café, of friet met mayonaise eten in een van de snackbars. Ik heb de gelegenheid gehad om al deze steden te bezoeken, nu heb jíj de mogelijkheid. Kies verstandig!

Dus, dit zijn slechts een paar suggesties voor mooiste middeleeuwse steden in Europa. Uiteraard, je kunt zelf degene kiezen die je het mees integreren. Je kunt er ook voor kiezen om een langere vakantie te organiseren, en ze allemaal bezoeken tijdens één trip. Het is volledig aan jou. Hoe dan ook, huur een fiets en bereidt je voor om overweldigt te worden door de schoonheid van het verkennen van nieuwe steden.

 auteur

Joanna heeft deze bestemming voor ons bezocht.

Spread the love
2 2