0 0

Verken Rio de Janeiro door de ervaringen van Irene

Huur een fiets in in Rio de Janeiro

Rio de Janeiro staat waarschijnlijk op iedereen z’n bucket list, maar op de een of andere manier zijn veel mensen bang om om erheen te gaan vanwege de ‘Favelas’. Niet geheel onterecht. Echter, zolang je weet waar je heen moet gaan kun je hier geheel veilig verblijven. Je zult misschien zelfs een beetje verliefd worden op de stad en haar cultuur.

Vandaag laten we je deze stad beleven door de ogen van iemand die hier daadwerkelijk gewoond heeft: Irene. Zij heeft geleerd waar je vooral wel én niet heen moet gaan om je eigen veiligheid te waarborgen. Zij voelt zich ontzettend blij dat ze deze stad heeft mogen leren kennen. Irene is een Italiaans meisje die in Rio de Janeiro woonde voor een periode van zes maanden.

Waarom koos je voor Rio de Janeiro?

”Ik boekte mijn vlucht naar Rio zonder enige twijfel. Zodra ik wist dat de Universiteit daar mijn aanmelding voor de uitwisseling geaccepteerd had, boekte ik mijn vlucht. Ik liep stage bij een bedrijf en leerde het leven hier echt kennen. Toen ik hierheen verhuisde begonnen net de Olympische Spele. Perfecte timing dus. Mijn liefde voor de stad begon op het moment dat ik het vliegtuig uit stapte. Het warme en ietwat vochtige weer merkte ik direct en deed mij glimlachen. Dit was slechts het begin van en fantastische reis!”

Ervaar Rio de Janeiro

Ervaar Rio de Janeiro

Wat is het eerste waar je aan denkt als ik ‘Rio de Janeiro’ zeg?

”Rio heeft zijn bijnaam ‘Cidade Marvilhosa’ (de prachtige stad) dubbel en dwars verdient. Het omarmt je, shockt je en laat je dansen op het ritme van de samba.

Je zal gemakkelijk dronken kunnen raken van de unieke geuren en kleuren die je overal omsingelen. Het is een stad met grote contrasten die vraagt om begrip en herhaaldelijk om vergeving. Wat boven alles uitsteekt, zijn de glimlachen op mensen hun gezicht. Zulk geluk heb ik ze in Europa nog nooit gezien.

Rio de Janeiro is een stad die aspireert om een jungle en een metropool tegelijkertijd te zijn. Je zal exotische bloemen zien in elke straat en je kunt genieten van een verfrissende waterval in het midden van de stad. In het midden van de stad wordt explosief geleefd met een positieve draai aan alles. Het is een stad die geeft en neemt, maar je zeker niet hetzelfde achter zal laten.”

Ervaar Rio de Janeiro

Ervaar Rio de Janeiro

Had je een favoriete plek in de stad?

”Er zijn zoveel speciale plekken in Rio, dat het onmogelijk is om ze allemaal te kennen. Een van de meest beroemde en geliefde plekken in de stad, zowel door Brazilianen als door Gringo’s, is Arpoador, de rots tussen de Copacabana en Ipanema stranden.

Hier kan je proberen om te surfen of simpelweg genieten van het bijna magische uitzicht over de heuvel ‘Dios Irmãos’. Bij voorkeur terwijl je op het gouden zand ligt met een verse kokosnoot waar je heerlijk kokoswater uit kunt drinken of ‘Caipirinha’. Elke dag komen heel veel mensen naar deze rots toe om samen te genieten van het uitzicht, met name tijdens de zonsondergang. Als een traditie, klappen mensen wanneer de zon onder is. Het is bijna onmogelijk om de verleiding te weerstaan om mee te klappen. Een absolute tip is om popcorn te halen en dit te voeren aan de zeemeeuwen langs de kust.”

Wat is jouw ultieme tip om te genieten van een verblijf in Rio de Janeiro?

”Copacabana is één van de meest beroemde stranden ter wereld en wel vier kilometer lang. Dankzij de fietsroute langs de kust, kun je gemakkelijk met een fiets van de ene plek naar de andere. Zo fiets je helemaal van ‘Leme’ naar ‘Opanema’ fietsen.

Ervaar Rio de Janeiro

Ervaar Rio de Janeiro

Hier zitten de beste bars. Je kunt fietsen onder de heerlijke Braziliaanse zon. Wanneer je het geluid opvangt van de golven en de mensen op het strand die samen plezier maken, kun je niets anders doen dan glimlachen.

Zorg ervoor dat je stopt bij ‘Arpoador’ en geniet van het uitzicht onder het genot van een drankje of een snack. Hierna vervolg je je weg naar de chique buurt van de wereld beroemde ‘Garota’. Hier eindig je je dag met een heerlijke maaltijd terwijl je vlakbij de winkels zit die vrolijk bekleed zijn met kleurige surfplanken. Op zondagen is deze straat afgesloten zodat mensen hier kunnen skaten en fietsen zonder zich druk te hoeven maken om het verkeer. Het enige waar jij je druk om hoeft te maken, is of je je zonnebril niet vergeet.”

Sharing is caring

”Rio bestaat uit meer dan mooie stranden en gevaarlijke favelas. Rio is iets dat je tot leven brengt op de een of andere manier. Je staat altijd ”aan” terwijl je van een geweldige plek oplettend voortbeweegt naar de volgende, terwijl je de favelas vermijd. Het is een stad die je leert leven dat je rijk kunt zijn zonder geld.”

Ik wil Irene bedanken voor het delen van haar verhaal en haar prachtige foto’s. Ik hoop dat meer toeristen zich naar Rio de Janeiro zullen begeven. Sharing is caring en Rio weet dat.

Als je dit artikel leuk vond en je een gelijkwaardige ervaring met ons wilt delen, schrijf ons dan op info@bimbimbikes.com. We willen jouw ervaring graag delen!

sara

 

 

Geschreven door Sara

 

 

Huur een fiets in in Rio de Janeiro

Spread the love
0 0