0 0

Epernay, de champagne hoofdstad

Duik in de geschiedenis van de stad Epernay en ontdek de champagnekelders uit de 18e eeuw met de fietsroute op je stuur!

 

De Champagne Avenue

Begin je fiets tour door Epernay met een bezoek aan Champagne Avenue, waar het eerste huis is opgericht in 1729 door Nicolas Ruinart. Je kunt je route beginnen met een ontdekkingstocht door Huize Castellane. Met haar torentjes en indrukwekkende klokkentoren, gebouwd in 1900, heeft de architectuur van dit huis een zeer andere uitstraling dan de andere huizen in de straat. Huize Castellane geeft je de mogelijkheid om haar 66 meter hoge toren te beklimmen, waar je na 300 traptreden kunt genieten van een prachtig uitzicht over de stad en over de wijngaarden van de vallei van Marne. Vergeet niet een kijkje te nemen in de label kamer. Hier kun je meer dan 5000 historische champagne flessen vinden, die allemaal bijdragen aan de lange historie van het huis.

 

Castellane champagne, Epernay

Huize Castellane, Epernay

 

Vervolg je tour langs Champagne Avenue met een bezoekje aan huize Moët & Chandon. Dit huis is de voornaamste reden voor de bekendheid van Champagne Avenue. Opgericht in 1743, Moët & Chandon is momenteel het meest bekende en best verkochte champagne merk ter wereld. Eindig je bezoek aan huize Moët & Chandon tot slot met een proeverij. Hierbij kun je meerdere soorten champagne proeven van dit beroemde huis.

 

Moët & Chandon Champagne, Epernay

Huize Moët & Chandon, Epernay

 

Huur een fiets in Epernay!

 

De Notre Dame

Vervolgens kun je je tour voortzetten naar de Notre Dame, deze bevindt zich op korte afstand van Champagne Avenue. Deze kathedraal in gotische stijl dateert uit de 12e eeuw en is meermaals gerestaureerd. In de kathedraal kun je prachtige glas-in-lood ramen, schilderijen, sculpturen en een groot orgel bewonderen. Ook bevind zich een 15de eeuwse graftombe in de kathedraal.

 

Kathedraal Notre Dame, Epernay

Notre Dame, Epernay

 

De wijngaarden van Aÿ

Tot slot, om uw fietstocht te beëindigen, is een bezoek aan de wijngaarden van Aÿ zeer aan te raden. Een aantal kilometer buiten de stad Epernay gelegen, zullen deze wijnranken je naar het hart van de Côte des Blancs brengen. De historie en al het leven in de wijngaard zullen aan je uitgelegd worden door de familie, waardoor de wijngaard al 5 generaties lang word gerund.

 

We hopen dat je hebt genoten van je fietstocht door Epernay!

 

HUUR JE FIETS IN EPERNAY!

 

Geschreven door Thomas, vertaald door Rosanne

Spread the love
0 0