0 0

Fietsen op Ischia

DIRECT HUREN

Foto: Renzo Ferrante

Foto: Renzo Ferrante

Elektrische fiets huren op Ischia

In de baai van Napels rijst een groene bergtop op uit het water. De omgeving is er prachtig en fietsen op deze bergtop is een schitterende en vooral onvergetelijke ervaring. Vlakke wegen zijn er niet dus enige conditie en fietsvaardigheid is wel een vereiste. Iedereen die de routes daar kent zal je ook op het hart drukken vooral alle veiligheidsvoorschriften in acht te nemen en jezelf niet te overschatten. Deze Mountainbike trajecten vallen dan ook onder de categorie extreem.

Ondanks dat, of misschien juist wel daarom, is de begroeide rots een echt fietseiland. Ze houden er zelfs elk jaar een heuse Volta a Ischia. Misschien vraag je je af of er dan voor de recreatieve fietser helemaal geen mogelijkheden zijn. Die zijn er zeker: naast dat alle huurfietsen standaard voorzien zijn van een hoog aantal versnellingen kan je ook elektrische fietsen huren op Ischia.

Met een duwtje in je rug de Monte Epomeo op

Wanneer we een hoog punt zien, een bergtop of een toren, rijst de behoefte die te bedwingen. Zo ook de top van dit groene eilandje. Dat gevoel begint al wanneer je nog op de boot vanuit Napels zit en je je eerste blik op de Monte Epomeo werpt. Die moet je gewoon per fiets doen. Boven wacht je de beloning van het volbrengen van de klim én een fantastisch panorama van 360°. Omdat we als recreant ook graag die euforie willen ervaren omzeilen we die krachtsinspanning door een elektrische fiets te huren en met een duwtje in de rug de klim te volbrengen.

Foto: 2Benny

Foto: 2Benny

Het liefelijke eilandje is niet zo groot; het oppervlakte bedraagt slechts 46 km2 met een kustlijn van 52 km. Er is een grote rondweg waar alle andere wegen op aansluiten. Ischia is voornamelijk bekend vanwege het Castello Aragonese en de thermale bronnen en modderbaden in Casamicchiola. Voor ons als fietser zijn de prachtige bossen en schitterende wijngaarden een waar paradijs. Daarnaast is de bergtop van Monte Epomeo een geweldige uitdaging. Kortom, een gewone of elektrische fiets huren op Ischia is een fantastische ervaring!

 

RESERVEER JE FIETS HIER

Spread the love
0 0