1 0

Breng een bezoekje aan het EK wielrennen Alkmaar!

Alkmaar – the place to be van 7 t/m 11 augustus. Waarom? Omdat hier de Europese Road Cycling kampioenschappen plaatsvinden! Kom ook langs en steun de fietsers in hun tocht. Of kom simpelweg gewoon van de stad genieten! Tijdens deze dagen zullen er 13 verschillende wedstrijden gehouden worden in en om de stad. Of je nou een fan bent van wielrennen of gewoon de gezelligheid van de stad wilt meemaken, wij raden het je in ieder geval aan om langs te komen!

Geschiedenis van de kampioenschappen

Sinds 1995 organizeerd de Europese Fiets Unie wielren wedstrijden over de hele wereld. Ze zijn verantwoordelijk voor allerlei soorten kampioenschappen en organizeren ook het wereldkampioenschap. Wielrenners die hier aan mee doen fietsen voor hun land, in de kleur van hun land. De laatste keren dat de kampioenschappen plaats vonden waren in Europese steden zoals Glasgow, Zlín en Herning. Over het algemeen doen de Italianen het het beste op deze races. Daarna komt Nederland, gevolgd door Rusland en Frankrijk. Voor 2019 is Alkmaar uitgekozen om het EK wielrennen te huisvesten! Tijdens dit 5 daagse evenement zullen er 13 verschillende races gehouden worden door de stad.

Alkmaar

Alkmaar is perfect voor fietsen, shoppen en wandelen. Er is veel te zien en te doen, dus je zal je niet vervelen buitenom het EK! Ga eens naar de kaasmarkt, bijvoorbeeld. Het vindt elke vrijdag plaats en op deze dag kan je dus de traditionele kaas dragers bewonderen. De kaas meisjes zullen je de kaas proberen te verkopen, probeer dat maar te weerstaan! Voor de mensen die kaas niet zo boeiend vinden zijn er nog meer opties. Ik raad je aan om eens langs de grachten en de hofjes te gaan wandelen. Voor de cultuur liefhebbers zijn er ook genoeg musea die je meer kunnen vertellen over de stad.

Het EK wielrennen

Dit kampioenschap bestaat uit 13 verschillende races, verspreid over 5 dagen. Tijdens deze dagen is meer te doen dan alleen de wedstrijden! Je kan genieten van Alkmaar zelf, de kaasmarkt, een van de vele concerten of ga eens fietsen in de natuur. De eerste twee dagen zullen gevuld zijn met tijd ritten en de overige dagen bestaan uit wegwedstrijden.

Het evenement heeft veel partners en wij kunnen met trots zeggen dat wij een van hun zijn! In samenwerking met de gemeente Alkmaar gaat BimBimBikes de stad bereikbaarder maken. Ieder die met de auto komt, geen zorgen! We zullen fietsen verhuren op 2 verschillende parkeerplaatsen net buiten de stad, want de hele stad ligt plat vanwege het evenement. De fiets verhuur is natuurlijk niet alleen voor de bezoekers van het EK, het is ook voor de mensen die de stad willen bezoeken! Ben je geïnteresseerd? Een fiets van te voren huren is vanaf nu mogelijk door op de onderstaande knop te klikken!

Huur een fiets in Alkmaar!

Alkmaar

Ga jij ze aanmoedigen langs de weg?

 

We wensen je een fijn verblijf in Alkmaar en we hopen je te zien bij een van onze verhuur locaties tijdens het evenement! 

Geschreven door Anouk

 

Spread the love
1 0