4 0

De Eindhoven tips voor fietsers van Jeroen Jeths uit Veldhoven

Huur een racefiets in Eindhoven!

Echte helden zijn niet bang voor een bui!

Echte helden zijn niet bang voor een bui!

Jeroen Jeths is Business Analyst, Consultant en Workforce Management Guru. Maar ik ken hem persoonlijk vooral als vriend die altijd voor je klaar staat. Jeroen is een goede kok, levensgenieter, vakantieganger, liefhebbende vader en echtgenoot. Je zou bijna vergeten dat hij ook een fervent fietser is. Hij is zeer regelmatig te vinden op de mountainbike of de racefiets. Jeroen geeft ons in dit interview tips voor ATB’ers, Wielrenners en gewone fietsers in de omgeving van Eindhoven.

Wat is je favoriete ATB route in de omgeving van Eindhoven en Veldhoven?

Qua ATB route zijn er twee in de buurt van Veldhoven die ik kan aanraden. De eerste is Veldhoven-Vessem, met de mogelijkheid tot aansluiting op de route Middelbeers-Oirschot (witte bergen). Afstand is dan 75 km met misschien maar een paar kilometer asfalt, rest is singletracks met uitdagende technische stukken ertussen. Beste startpunt is Gasterij ‘t Dorpsgenot aan Toterfout 13 in Veldhoven met voldoen parkeergelegenheid als je van verder komt.

De 2e ATB route die ik aanraad is de route van Waalre, ook hier zijn 4 lussen aan elkaar te knopen, zodat je route tot een kilometer of 50 kan oplopen. Veel schitterende heidelandschappen in omgeving Leenderheide zijn in de route opgenomen en ook zijn er een aantal stevige klimmetjes in dit traject. Route is wel vrij nat in het regenseizoen, houd hier rekening mee.

En waar stuur je mensen op een wielrenfiets heen?

La Trappe Wielrennen Trapistenrondje

Het trapistenrondje, voor wat, hoort wat!

Op de racefiets is mijn favoriete rondje het trapistenrondje. Een rit langs bierbrouwerijen. Je rijdt langs de Koningshoeven waar La Trappe gebrouwen wordt. Maar ook langs de Achelse kluis in België, waar ze Achelse trapist brouwen. Goed beginpunt is golfbaan Welschap in Eindhoven. Fiets langs het Beatrixkanaal tot aan Best en dan links langs de kanaaldijk tot aan trappistenabdij Koningshoeven.

Verder dan via Moergestel, Spoordonk, Oostelbeers, Eindhoven, Valkenswaard, Borkel en Schaft, Achelse Kluis (mogelijkheid tot lunchen). Terug via route Leenderheide, Valkenswaard. Deze rit is in totaliteit ruim 100km, maar er zijn tal van verkortingen mogelijk als je geen zin hebt om zo ver te gaan. Tip: neem een rugzak mee, er zijn ook winkeltjes bij de abdijen waar ze naast uiteraard bier ook kazen en andere lekkernijen verkopen.

Waar ben je regelmatig te vinden in Eindhoven?

Voor eten en een drankje is Leefcafe ‘t Spiegelbeeld Dommelstraat 22 in Eindhoven prima Naast een uitgebreide selectie bieren, kun je hier ook lekker ongecompliceerd en goed eten.

Voor een enorme selectie aan speciaalbieren en dan met name de onbekendere moet je bij van Moll in Eindhoven zijn (Keizersgracht 16A). Een wisselende serie speciaalbieren op tap en fles is gegarandeerd een succes, zeker als je je reserves weer moet aanvullen na een slopende fietstocht.

Welke Eindhoven tips voor fietsers mogen bezoekers in de stad écht niet missen?

Het oplichtende Starry Night Van Gogh fietspad ontworpen door Daan Roosegaarde. Dat is echt geweldig mooi. Natuurlijk heeft de hele wereld de video al gezien. Maar je zou er echt eens heen moeten.

Maar Eindhoven heeft meer mooie fietspaden. Ik fiets zelf iedere dag van Veldhoven naar Eindhoven naar mijn werk. ik rij dan over de Hovenring, een hangende ronde fietsbrug. Eigenlijk besef je niet iedere dag meer hoe mooi het is. Maar nu ik er over vertel, denk ik dat ik de volgende keer er weer extra van geniet!

Huur een racefiets in Eindhoven!

Spread the love
4 0