0 0

Een Trip door San Sebastian

San Sebastian, een stad met magnifieke kust uitzichten, is een van mijn favoriete locaties. Een stad met veel beweging, waar het charisma van zijn inwoners altijd aanwezig is. Je kan genieten van een grote variatie aan tapas in het oude stadsdeel of een fietsroute volgen over de boulevard van La Concha Beach.

Het Baskenland Wonder

De stad, rijk aan cultuur , is uitgekozen als de Europese stad van Cultuur 2016. In elke hoek zult u monumenten en sculpturen vinden. Er zijn ook een groot aantal museums en een aquarium te vinden in San Sebastian. Op het strand genaamd Ondarreta is altijd muziek te horen van muzikanten. Verder zijn er altijd golven om op te surfen. Bent u niet zo van de drukte, dan kunt u altijd naar La Concha beach gaan waar het veel rustiger is met prachtige zonsondergangen. Voor de sportieveling is er ook een kajak of boot om te huren om naar een klein eilandje te varen waar je een berg kan beklimmen, kan snorkelen of heerlijke Paella kunt eten.

Fantastische Evenementen 

Een van de meest geanticipeerde evenementen is het Internationale Film Festival dat wordt gehouden aan het eind van de maand september. Het is een van de meest ondergewaardeerde Film Festivals in Europa. De atmosfeer is zeer elegant en u moet niet raar opkijken als u Hollywood sterren zoals Antonio Banderas, Meryl Streep of Hugh Jackman op het festival tegenkomt.

Een ander evenement dat zeker de moeite waard is om naartoe te gaan is “Semana Grande” in augustus, waar jaarlijks een internationale vuurwerk competitie gehouden wordt. Heerlijk als je je op het strand bevindt met een cocktail. In Semana Grande zijn ook andere evenementen zoals kermis spelletjes,  workshops en vergeet ook absoluut niet het geweldige concert dat gratis wordt gehouden in en nabij de stad voor jong en oud.

Tenslotte, heb je ook nog het Jazz Festival. Gehouden in de derde week van juli. Het is het oudste festival in Spanje. Dit jaar bestaat het al 53 jaar. Het is zeer speciaal, want verschillende concerten worden gehouden op het strand. Tegelijkertijd worden er ook concerten gehouden in het historische centrum van San Sebastian. Als je een muziekliefhebber bent, is dit een evenement om zeker niet te missen.

San Sebastian

Ook een prima uitzicht vanuit de lucht

Fantastisch Eten en Atmosfeer

Zoals je al hebt kunnen zien, heeft San Sebastian veel te bieden; geweldig eten, een gezellige atmosfeer, elegante shops en activiteiten voor jong en oud. De bewoners houden van toeristen. Ze verwelkomen je graag met een grote lach. De stad zelf is 20 km van Frankrijk vandaan, dus je kan het combineren met een trip naar andere steden zoals Biarritz of Saint-Jean de Lux.

Als je van fietsen houdt, is San Sebastian zeker iets voor jou. Met een 30 km lang fietspad, is het een van de beroemdste rode lijnen die door de stad gaan en waar je een prachtig uitzicht hebt over het strand. Verder is er een optie om te fietsen door de bergen. Verder wordt fietsen gepromoot door de stad zelf. Dit betekent dat de wegen van de fietsen in prima staat zijn. Ten slotte, zijn er ook verschillende tours om uit te kiezen.

San Sebastian is de perfecte locatie voor jouw vakantie. Het geluid van de golven, geweldige muziek shows en een traditionele Spaanse keuken. San Sebastian is zeker een award-winner!

Huur een fiets in San Sebastian!

Spread the love
0 0