0 0

Een fietstocht door Amsterdam

Photo by Ben Paulos, Attribution CC BY 2.0

 

Of je nu een actieve fietser of een recreationele wielertoerist bent, fietsen een van de beste manieren om een stad te ontdekken. Het is veel sneller dan te voet overal geraken, dus je kan ook zo veel meer zien. Het gevoel van de wind in je haren terwijl je zonder moeite even wat sneller door peddelt door de stad is echt een geweldig gevoel. Het enige probleem van reizen met een fiets, is hoe dat je deze mee kan krijgen op het vliegtuig. Daarom speelt de stad hier op in door fietsen in te zetten die je kan huren, en laat dat nu net goed uitkomen! Geen gedoe tijdens het reizen, kies je fiets simpelweg uit en trek ermee de wijde stad in.  

Waarom is Amsterdam juist zo geweldig voor fietsers?

Onze klant team PokerStars eigenste Richard Veenman, fietst niet alleen om fit te blijven. Hij  maar hij doet ook grote fietsroutes en tours zijn eigen stad. Het meest wonderlijke ding aan het fietsen in Nederland voor hem is dat het landschap niet alleen prachtig is maar ook gemakkelijk te berijden is. Amsterdam is gekend als de fiets hoofdstad ter wereld.  Dit is deels door dat het over het grote algemeen vrij vlak is, maar ook door dat de fietspaden er op een briljante manier zijn aangelegd. Met een fiets netwerk dat groter is dan 750km en ongeveer 22.8 miljoen fietsen die gebruikt worden in de stad (wat dus meer dan 1 per persoon is!), is het ook geen verassing dat deze stad perfect is voor fietsers. Dus eenmaal je je BimBim fiets hebt uitgekozen en klaar bent om te gaan, hebben we hier enkele tips opgelijst omtrent het plannen van je volgende uitstap.

Hoe best je fiets te parkeren en vast te zetten.

Het klinkt niet meer dan logisch, maar je zou echt verbaasd zijn over hoeveel fietsen er dagdagelijks gestolen worden, dus het maakt het van vitaal belang dat je een goede plek zoekt met een fietsenstalling of stang waar je deze aan kan vastzetten. Je fiets aan een straatlamp zetten maakt het gemakkelijk om de fiets met het slot over de lamp heen getrokken te hebben waardoor ze met je fiets kunnen wegrijden. Uiteraard met dit probleem in het achterhoofd heeft Amsterdam meer dan genoeg stallingen om je fiets in weg te zetten, waarvan sommige zelfs bewaakt worden. Je kan zelfs even een kijkje nemen op de map waar deze zich juist bevinden en je avonturen daar rond heen plannen. Eenmaal je de juiste fietsenstalling hebt gevonden, is het dus belangrijk om je fiets juist vast te zetten. Het beste hiervoor is om een slot te gebruiken die je door het voorste wiel, achterste wiel, en rond het ‘lijf’ van de fiets vasthangt. Zo hou je dieven er ook van weg om stukken van je fiets te stelen om deze dan te verkopen.

Breng een bezoekje aan de Bike Bar

Je weet pas echt dat je in een fietsenstad bent wanneer je er een Bike Bar vind! Op maar een kort ritje van het centraal station vind je The Bike Bar in de Haarlemmerstraat, wat trouwens een bekend shopping gedeelte is van de stad. Ze openen al vrij vroeg rond 07:30 in de ochtend en kunnen je hierbij naast een glimlach ook heerlijke koffie en ontbijt serveren. Bij het binnen komen zal je meteen gegroet worden door de geur van vers geroosterde bonen (ze zijn er trouwens ook heel trots op dat ze hun bonen van een lokale micro-roosterij krijgen aangeleverd). Het volgende dat je ongetwijfeld zult opmerken is het fantastische decor.

Alles is in thema van fietsen, maar niet op een cliché manier! De muren zijn versierd met fiets sturen als gewei, bureaufietsen aan de bank en zelfs hier en daar een mooie Veloretti fiets die aan het plafond hangt. Buiten de decoratie gericht aan het fietsen en wielrennen zijn er ook coole foto’s te vinden en uiteraard de eigenaardige kamerplanten die in enkele hoekjes schuilen. Maar de echte aantrekkingskracht van The Bike Bar zit ‘m in de sfeer van deze plek. Het is een echte aanrader om jezelf hier eens te verwennen met een ontbijtje. De Lance Armstrong toastie is ervoor gemaakt om je brandstof op te vullen voor een hele dag gezien deze gevuld is met stukjes van kippen borst, pesto en mozzarella kaas geserveerd met een portie heerlijk verse groentjes. En vergeet hierbij niet een van hun gekende koffie’s te drinken!

Neem deel aan een fietsentour

Photo by Becky Houtman, Attribution CC BY 2.0

Als de hoeveelheid van fietspaden en mogelijkheden je even perplex slaat, dan is het soms toch beter om de dingen aan de professionals over te laten. Je kunt bijvoorbeeld een fietstour boeken die georganiseerd wordt in Amsterdam. Zo zijn er highlight tours, maar ook tours tijdens bijvoorbeeld het Amsterdam Light festival. Uiteraard kan je ook vragen wanneer de fietstours vertrekken van monumenten en mee inpikken op je fiets. Er zijn enkele hele goede routes die beginnen buiten het Rijksmuseum, dus je kan je fiets alvast hier even parkeren, enkele uren aan sightseeing doen en wat rondwandelen en later dan mee fietsen om de rest van de stad te ontdekken. 

Spread the love
0 0