10 37

Een elektrische fiets huren op Kos

HUUR DIRECT EEN ELEKTRISCHE FIETS!

Foto: Anna & Michal

Foto: Anna & Michal

Een elektrische fiets huren op Kos

Dit mooie eiland wordt ook wel het Griekse fietseiland genoemd. Met slechts één langgerekt bergketen langs de zuidkant van het eiland is heel het noorden een heerlijk oord voor de vakantiefietser. Vrijwel vlak met hier en daar een heuveltje. Landinwaarts vind je wat steilere klimmetjes wat Kos een prima fietseiland voor zowel de recreant als de sportieve fietser maakt. Verdwalen zal je er ook niet snel want met een afmeting van 40 bij 8 kilometer kom je altijd wel weer ergens in de bewoonde wereld terecht.

Soorten fietsen

Vanwege het afwisselde landschap is er ruimte voor elke vorm van fietsen. Mountainbiken in de bergen, toeren door de wijngaarden of over tientallen kilometerslange nieuw aangelegde fietspaden. Nieuw zijn ook de elektrische fietsen op het eiland. Ideaal voor fietsers gewend aan een vlak land, zoals wij. Door een elektrische fiets te huren kun je soms net wat langer doorfietsen en ook de heuvels vallen stukken minder zwaar.

Bij bijna alle fietsverhuurders is het tegenwoordig mogelijk naast een gewone fiets ook een elektrische fiets te huren. Dat is met name fijn wanneer niet alle groeps- of gezinsleden een elektrische fiets willen en je vanwege een hoger aantal fietsen een voordeelprijsje wilt regelen. De E-bikes zijn wel iets duurder dan een gewone fiets maar dat is eigenlijk ook niet meer dan logisch.

Foto: Andsbands

Foto: Andsbands

Fietspaden van Kos

In de gelijknamige hoofdstad van het eiland ligt een uitgebreid netwerk van fietspaden waarover het prettig fietsen is. Zo ligt er een mooie rijwielpad langs de jachthaven richting het oude gedeelte, via de burcht tot aan het Hippocratesplein. De stad uit naar het noorden leidt er een fietspad naar Lambi wat vervolgens verder doorloopt langs de kust. Je kan deze rit net zo lang maken als je wil. Om de paar kilometer is er namelijk wel een afslag die je door een landschap met citrusgaarden weer terug bij je beginpunt brengt.

 

HUUR DIRECT EEN ELEKTRISCHE FIETS!

Spread the love
10 37