0 0

Donauinselfest: Het zomerfestival van Wenen

Huur een fiets in Wenen!

Van chocolade Mozartkugeln tot operahuizen en de Weense Donau, Wenen is zeker een klassieke stad om te ontdekken. Maar is dat alles? Nee, Zeker niet! Iedere zomer organiseert de stad het Donauinselfest, het biedt jong volwassenen een geweldige tijd. Dus als je van plan bent om Wenen vroeg te bezoeken deze zomer, weet dan dat er misschien een leuke verassing staat te wachten op je.

 

Donauinselfest

Hoofdpodium, Donauinselfest

Waarom het Donauinselfest?

Het openluchtfestival is al sinds 1983 gaande. Aanvankelijk was het doel van het Donauinselfest het recreatiegebied van het eiland te promoten bij de lokale bevolking. Vanwege de onverwachte hoeveelheid mensen die aanwezig was, werd het niet alleen een jaarlijks evenement, maar ook een van Europa’s grootste openluchtfestivals. Ze bereiken maximaal 3 miljoen mensen die het concert bijwonen. Behoorlijk gek, denk je niet?

Je vraagt je waarschijnlijk af waarom het zo populair is. Nou, om te beginnen is het helemaal gratis! Het is niet nodig om online te haasten om kaartjes te kopen, want bij Donauinselfest is dat niet nodig. Pak in plaats daarvan gewoon je vrienden, je zonnebril en ga! Er is een breed scala aan artiesten die gedurende 3 opeenvolgende dagen optreden. Het festival vindt normaal gesproken half juni plaats. Dit jaar is het van 22 tot 24 juni!

 

Wat gebeurt er?

Naast de meerdere muziekuitvoeringen, zijn hier enkele basisdingen die je moet weten. Ten eerste zijn er verschillende stadia verspreid over het Donau-eiland, 11 om precies te zijn. Dit betekent dat er voldoende geluid is om aan alle muzikale smaken te voldoen! Maar daar houdt het niet op, het eiland is ook verdeeld in 4 gebieden met ongeveer 16 verschillende thema’s. Dus, verwacht het onverwachte

Ten tweede is Donauinselfest open voor alle leeftijden en staat vol met leuke activiteiten. Of je nu een jonge volwassene bent, een sportieveling, iemand die gewoon wil ontspannen of een ouder die je kinderen meeneemt, maak je geen zorgen, je vindt het juiste entertainment voor jou! Wil je op de hoogte blijven van de line-ups en andere evenementen van het festival, klik dan hier.

 

Vind je weg en over

Donauinselfest

Donauinselfest, Wenen

Donauinselfest is gemakkelijk bereikbaar. De snelste manier om er te komen is met de tram of metro. We zijn er echter allemaal voor om een gezondere en aangenamere levensstijl te promoten – het is immers zomer – dus pak gewoon een fiets. Wenen kan in juni erg warm zijn, waardoor het de perfecte tijd is om te fietsen. Maak dus van de gelegenheid gebruik om ook de omgeving te verkennen.

Een optie zou kunnen zijn om in het Donau-park te fietsen en een mooi uitzicht te krijgen op de prachtige bloemen in de tuin van het park. Je kunt ook een kleine pauze nemen van het fietsen door een paar zoete koude slush puppies te halen voor de Donau-toren, gevolgd door wat “op het gras liggende” activiteiten. Geen grote fan van alleen maar rondslingeren? Dat is geen probleem, Donau Park heeft genoeg ruimte om plezier te hebben met sommige balspellen!

Als het drinken van gearomatiseerd ijs niet jouw ding is, ga dan via Donau City naar Kaisermühlen. Ga langs een van de beste ijssalons (of Eissalon zoals de Oostenrijkers het zouden noemen) in Wenen, de Trento Bartolotti. Trakteer jezelf op een aantal rijke en traditionele Italiaanse ijs smaken!

 

Vergeet niet! 

Blijf gehydrateerd! Plezier kan behoorlijk afleidend zijn, dus drink veel water om je energie op peil te houden tijdens de zonnige dagen!

Loop rond in de Donauinsel, het is een heel groot gebied vol met dingen om te verkennen.

Zoals elk ander festival heeft Donauinsel zijn regels. Houd er dus rekening mee dat het meenemen van je eigen alcohol NIET IS TOEGELATEN. Alle dranken moeten binnen het terrein van het festival worden gekocht.

Tenslotte pak je portemonnee, je zonnebrandcrème, camera en je vrienden! Ga erop uit en heb een goede tijd!

 

Deel jouw ervaring met ons door een e-mail te sturen naar info@bimbimbikes.com. We horen graag van je! En vergeet niet om ons te taggen op sociale media met de hashtag #bimbimbikesadventures!

 

 Yvne

“Wil de hele avond dansen en de hele dag chillen”

post social media right size

 

Huur een fiets in Wenen!

 

Spread the love
0 0