2 0

Het Dominicaanse Republiek: Het onvergetelijke eiland!

De Dominicaanse Republiek is een stukje hemel op aarde. Het heeft mooie stranden, wilde natuurpaden en geweldig weer! Vandaag neem ik jullie mee op reis naar dit adembenemende eiland met frisse lucht en kristalhelder water. Ik beloof je dat je er geen spijt van zal krijgen, je zal het eiland zelfs niet willen verlaten….

Stranden

Playa Bavaro: Dit strand is erg bekend op het eiland omdat het zo gemakkelijk bereikbaar is Het ligt op slechts 20 minuten van het vliegveld. In de buurt van Playa Bavaro vind je hotels die ook hun diensten op het strand aanbieden, meestal op een stuk privé strand voor haar hotelgasten. Daarnaast zijn er tal van andere services in de buurt beschikbaar zoals: Winkelcentra, boottochten, surfen, duiken en snorkelen… Het kan druk lijken op het eerste gezicht, maar het strand is erg lang. Je hebt dus geen problemen om een plek te vinden om te gaan liggen en ontspannen.

Juan Dolio: Richting het Zuiden vindt je één van de andere lange stranden vol met restaurants. Je zal dit zeker onthouden! Het strand is wat verborgen gelegen, dus zal je een fiets of auto moeten huren om daar te komen. De rit ernaar toe zal het zeker waard zijn! Het strand is bekend onder de lokale bevolking, er zullen meer locals dan toeristen rondlopen. Wanneer je op zoekt bent naar een meer ontspannen strand, Juan Dolio is the place to be!

Playa Rincón, in Samaná: een afgelegen strand met een baai van drie kilometer lang. Met een hagelwit strand en helder kristalwater is dit strand het bezoeken absoluut waard. Dit verborgen juweeltje heeft niet veel winkels in de buurt en het is er niet druk, weinig toeristen noch locals. Als je gelukt hebt, kan je dit strand voor jezelf hebben! Pas op met de route naar dit strand, fiets voorzichtig, maar eenmaal aangekomen is het alle moeite waard. Bekijk de foto’s maar!

Het centrum

In het midden van de Dominicaanse Republiek vindt je Constanza, wat misschien wel de koelste stad is met 18 graden Celsius. Tussen de bergen zie je de lokale vegetatie en de diversiteit van het gebied. Ongeveer 60.000 mensen wonen in Constanza, velen zijn afstammelingen uit Europa, Azië en continentaal Zuid-Amerika.

Naar het oosten, dichterbij het strand, is er Higüey. Higüey is een ware hub: vanaf daar kan je naar Punta Cana, Bavaro en de Parque Nacionaldel Este gaan (Nationaal Park van het Oosten). Higuey is een plek vol activiteiten die je druk bezig gaan houden en je laten genieten van de stad. Een van de grootste attracties is de kerk, die originele stijlen combineert, terwijl het op hetzelfde moment omgeven is door natuur.

De gemeente heeft de laatste tijd fietsen gestimuleerd door het steunen van lokale winkels. Er zijn nu zelfs twee fietscompetities met vele deelnemers. Dit zijn ze:

  • Vuelta al Jill de Outback: Race door de modder en rivieren over mooie paden. Ren zo snel je kan om de snelste te zijn of doe het gezellig rustig aan met je vrienden. De volgende wedstrijd vindt plaats in december 2017.
  • De Altagracia Tour: De race rond de provincie, voornamelijk over wegen gaat vooral om snelheid. De eerstvolgende Altagracia Tour vindt plaats in maart 2018.

Koloniaal verleden

Wanneer u meer wilt leren over de cultuur en geschiedenis van de Dominicaanse Republiek, kan je het koloniale gebied van Santo Domingo bezoeken. Dit was de eerste stad die door de Spaanse bevolking werd gekoloniseerd. Het gebied van Santo Domingo is door de UNESCO erkend als werelderfgoed. Hier vindt je een verscheidenheid aan gebouwen die allen een bijzondere architectonische stijl vertonen. Mixen van gotische, romaanse en islamitische stijlen: Je zou bijna denken dat de Spanjaarden vertrokken zijn naar Spanje.

We hopen dat dit artikel je heeft kunnen laten zien dat de Dominicaanse Republiek een grote variëteit aan stranden kent. We hebben je met een snelle blik alle geweldige dingen van het eiland van de Dominicaanse Republiek laten zien. Het zal een fantastische reis worden, daar kan je zeker van zijn! Het heeft alle ingrediënten voor een fantastische reis: Natuur, historie en adembenemende uitzichten en zonsopkomst en dito zonsondergangen.

Huur een fiets op het Dominicaanse Republiek!

Geschreven door Erick.

Spread the love
2 0