15 16

Deze 4 dingen wist je nog niet over Argentinië!

Argentinië – ontmoet Stefan en Sebastien, een stel dat veel schrijft over alle mooie plekjes op deze aardbol. The Nomadic Boys, zoals ze zichzelf noemen, hebben nu een artikel geschreven voor BimBimBikes over de 4 dingen die jij nog niet wist van Argentinië. De Argentijnen zijn een extreem gepassioneerd volk met een sterk Italiaans charisma. Ze nemen je snel op in hun leven en dat is dan ook de reden waarom je binnen no time verliefd op ze kunt worden! Wij hebben 2 maanden met ze mogen leven en hier lees je wat wij hebben geleerd van deze prachtige ervaring!

1. El Pato: Nationale sport

Velen denken bij Argentinië aan Maradona en Messi. Voetbal is als een religie voor het land maar de nationale sport is en blijft El Pato. In 1953 heeft president Juan Perón (Evita’s man) El Pato uitgeroepen tot de nationale sport van Argentinië. Deze sport wordt al sinds 1600 beoefend door de Argentijnen en is eigenlijk een combinatie van polo en basketbal.

In 2010 probeerde het Argentijnse parlement voetbal de nationale sport van Argentinië te maken. Hier waren veel Argentijnen het niet mee eens: El Pato is een echt Argentijnse sport en voetbal komt toch echt bij de Engelsen vandaan. El Pato is dus nog steeds de nationale sport van Argentinië en niet voetbal!

Argentinie

Argentijnse voetbalsupporters

2. Kerk van Maradona

Weet je nog dat we zeiden dat voetbal een religie is hier? We maakten geen grapje! In Argentinië, er is een kerk ter nagedachtenis van Diego Maradona. De ‘Iglesia Maradonia’ is opgericht in 1998 door veel van zijn fans in Rosario en nu hebben meer dan 80,000 mensen zich ingeschreven bij deze kerk, verdeeld over 55 verschillende landen. Voor deze mensen is Maradona hun D10S (Dios betekent God in het Spaans en Maradona’s shirt was #10).

3. Queer Tango

Wanneer je aan Argentinië denkt, denk je ongetwijfeld aan deze zwoele dans. Deze dans is werd voor het eerst in 1880 gedanst en dat werd gedaan door 2 mannen. Helaas veranderde dit snel maar in 2002 kwam er (gelukkig!) een terugkeer. Het werd opnieuw populair onder de ‘gay scene’ en door heel het land werden er dansscholen geopend waar de ‘Queer Tango’ werd gegeven. Dit is bijzonder en zie je niet vaak in landen met zo’n grote invloed van de katholieke kerk.

Dit laat vooral zien hoe gay vriendelijk Argentinië is. Dit was dan ook het eerste land in Latijns-Amerika waar het homohuwelijk werd gelegaliseerd (2010). Hiermee waren ze zelfs ook de 10de van de wereld.

Dit land konden we zelf natuurlijk niet verlaten zonder een lesje Queer Tango. Dit hebben we dan ook gedaan en dit is 1 van onze mooiste herinneringen die we hebben gemaakt. Het is niet alleen een romantische manier om je liefde voor je partner naar elkaar te uiten, je voelt echt de Argentijnse spirit!

Argentinie

Hier een Gaucho met zijn koeien

4. Meer koeien dan mensen

Argentinië is wereldwijd bekend om hun heerlijke steaks. Waarom? Er zijn hier zo veel koeien, zelfs meer dan mensen! Volgens Cattle Network is Argentinië 1 van de 5 landen ter wereld waar meer koeien dan mensen zijn te vinden. In Uruguay, Brazilië, Nieuw-Zeeland en Australië geldt dit namelijk ook.

Ben jij op zoek naar de perfecte plek voor de perfecte steak? Kies voor Parillas (uitgesproken als ‘parisha’ in het Argentijnse dialect). Parilla is de naam voor de grote gril waarop het vlees wordt bereid. Het staat ook voor het feit dat grote groepen bij elkaar komen om veel vlees te eten, wijn te drinken en vooral veel plezier te hebben.

Hopelijk zijn deze tips van de Nomadic boys interessant voor je en helpen ze je een beetje bij het voorbereiden op je reis naar Argentinië!

Huur een fiets in Argentinië!

 

Spread the love
15 16