0 0

Děčín, de stad aan de Elbe rivier

Děčín biedt veel mogelijkheden voor toeristen. Zowel langs de Elbe rivier fietsen als in de natuur wandelen. Bovendien biedt deze Noord-Boheemse stad ook een spectaculair uitzicht op de bergen, prachtige bezienswaardigheden en spannende buitenactiviteiten. Het is zeker de moeite waard om deze stad te bezoeken. Lees hieronder over sommige bezienswaardigheden van Děčín.

Historische monumenten

Deze stad heeft verschillende monumenten die je tijdens je reis zullen verbazen. Zoals het populaire Decin-Kasteel die Torenhoog op een heuvel nabij de stad staat. Het biedt een prachtig uitzicht op de Elbe rivier en zelfs een prachtige rozentuin! Op een paar meter van de gemeente Decin vind je ook een joodse synagoge. Het werd gebouwd in 1907 en werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gelukkig niet vernietigd.

Activiteiten

Deze stad heeft ook spannende activiteiten voor avontuurlijke mensen, zoals de enorme Shepard’s Wall beklimmen! Deze zandsteenmassief ligt aan de oevers van de Elbe rivier en als je eenmaal boven bent, biedt deze het een indrukwekkend panoramisch uitzicht over de stad en omgeving. Verder zijn er andere spannende activiteiten zijn kanoën op de rivier of een langs de rivier lekker fietsen.

Natuurgebied Boheems Zwitserland

Deze pittoreske regio ten noorden van Decin, langs het Elbezandsteengebergte, vind je een aantal fantastische landschappen vol bossen, bergkloven en prachtige rotstorens. Daar kun je de beroemde Pravčická brána bezoeken, de monumentale rotsboog die zelfs in de film The Chronicles of Narnia te zien was. Boeken en bezoeken dan maar! Omdat dit park zoveel meer te bieden heeft.

Deze fantastische stad heeft veel meer te bieden dan wat we hierboven hebben verteld! We hopen dat dit artikel inspiratie oproept om daarheen te gaan en het zelf te ontdekken!

Huur een fiets in Děčín!

Geschreven door André

Spread the love
0 0