0 0

De tips voor de omgeving van Volendam van Marjosé uit Kwadijk

tips van Marjosé over omgeving VolendamMarjosé is een van de lieve zussen van BimBimBikes mede-oprichter Michel. Ze is getrouwd met Henk, ze is verpleegkundige, moeder én oppasmoeder. Heel veel kindertjes uit het kleine dorpje Kwadijk worden en werden door haar opgevangen. Kwadijk ligt in de polders vlak bij de toeristentrekkers Volendam en Edam. Ze geniet van buiten zijn, de rust en de natuur, ontspannen bewegen en met haar hondje vele kilometers door de polders in de Zeevang wandelen. Een goede kop koffie of lekker eten maken haar dag compleet.

Stel een vriend huurt een fiets in Volendam en kent jouw omgeving niet. Waar moet hij of zij zeker heen fietsen?

kwadijk-zeevang-routeKom eens naar Kwadijk vlak bij Edam en Volendam. De inmiddels bewoonde watertoren midden in het dorp Kwadijk is van verre te zien. Een prachtig poldergebied om heerlijke fiets- of wandeltochten te maken én het centrum van veel fietsknooppunten. Je kunt er onder andere de Zeevangsroute fietsen. Een aaneenschakeling van polders, prachtige vergezichten, oude mooie dorpjes en natuurlijk het geweldige uitzicht op het IJsselmeer. Onderweg kun je prima vertoeven bij de vele rustpunten voor een kop koffie met wat lekkers. In de grotere dorpen vind je gezellige eettentjes zoals het ‘bezoekerscentrum de Breek’ in Oosthuizen richting Etersheim, en ‘het Wapen van Middelie’

Waar ben je zelf vaak te vinden?

In die mooie polders dus! En verder een lekkere lunch onderweg op een gezellig terrasje op de Koemarkt in Purmerend of op de dam in Edam.

broek in waterland, bij Volendam

Wat wordt er in jouw regio bijna altijd overgeslagen door toeristen? En waarom is dat oerzonde?

Natuurlijk zijn Edam en Volendam de echte toeristentrekkers. Vergeet dan niet langs de dijk het fietspad te vinden met uitzicht op het IJselmeer.

Alle kanten kun je op; de polders in, het Twiske gebied doorkruisen of een leuke fietsroute nemen naar Amsterdam. Al met al een waar fiets- en wandel genoegen hier in de kop van Noord Holland.

Reserveer je fiets in Volendam!

Spread the love
0 0