0 0

De tips voor Rio de Janeiro!

In dit artikel kun je wat tips vinden voor als eens wilt rond fietsen in wereld stad Rio de Janeiro! We zijn er zelf geweest en kunnen het daarom sterk aanbevelen om een bezoek te brengen. Je kent Rio vast al wel van haar uitbundige carnaval, of van het christus beeld helemaal aan de top. Copacabana beach ken je vast ook al wel, het populaire strand van Rio. Rio kent ook zijn mindere wijken, de favela’s genoemd. Maar ook dit siert juist de stad, en maakt het tot wat het is hedendaags. Kijk je mee naar onze tips?

Waar zou je een goede vriend heen laten fietsen in Rio de Janeiro?

Het National Park da Tijuca is het grootste park in in een stedelijk gebied. Het heeft ongelofelijk veel verschillende groene kleuren en een van de mooiste uitzichten over Rio. Hier een tip om door het park te fietsen met als hoogtepunt het Christus beeld. Huur wel een fiets met minimaal 21 versnellingen, want het is best een zware tocht.

De route:

1. Fiets naar Jardim Bocanico ( begin heel vroeg,  6-7 AM is het beste vanwege de hitte)
2. Zoek de weg naar Vista Chinesa en rijd door naar Alto da Boa Vista
3. Kijk rond in Alto da Boa Vista en baan je weg naar Estr. Redentor.
4. Sla rechts bij de Estr. Corcovado. Je zal hier even getest worden om je uithoudingsvermogen, maar het uitzicht zal adembenemend zijn.
5. Bezoek het Christus beeld.
6. Pak je fiets, nu mag je naar beneden gaan tot en met Rua Alexandrino en neem de afslag Rua Dr. Júlio Otoní in Santa Teresa. Deze weg brengt je naar Laranjeras. Eind punt Largo do Machado.

De tocht duurt ongeveer 4-5 uur en ik beloof je de beste uitzichten over Zona Sul en Norte vanuit prachtige natuur.

Favoriete plekjes

Een echte aanrader is Bar Urca. De fijnste bar om met vrienden, familie of collega’s een biertje te doen. Iedereen staat lekker aan het water biertjes met elkaar te drinken en de sfeer is super informeel. Je bestelt op de hoek van de straat, maar je drinkt lekker aan de waterkant. Probeer de Pastels, die zijn heerlijk. Dit is ook zeker een wijk die prettig is om naar toe te fietsen omdat er weinig auto’s rondrijden.

Rio

Foto door Doede Holtkamp.

Laatste tips

Vergeet niet de favela’s, wees niet bang om hier naar toe te gaan. Cantagalo, Babilonia, en Vidigal hebben allemaal ontzettend leuke barretjes om met prachtige uitzichten te genieten van een uiterst betaalbare caipirinha. Je zal het grootste deel van je tijd in Rio op een fietspad kunnen fietsen, gelukkig, Als je de weg deelt met de auto’s, houd er dan rekening mee dat zij geen rekening met jou houden!

Huur een fiets in Rio!

Spread the love
0 0