0 0

De tips van Dennis Poort uit Dordrecht

Direct een fiets reserveren in Dordrecht

Dennis Poort DordrechtDennis is Manager Design bij One Stop Webshop, een webdevelopment bureau in Rotterdam. Het is niet toevallig dat we Dennis kennen. One Stop Webshop is het webbureau van waaruit BimBimBikes is ontstaan.

Dennis is gek op z’n vriendin en twee dochtertjes. Daar gaat natuurlijk de meeste vrije tijd aan op!  Toch heeft hij als Dordtenaar nog voldoende tips om iedereen een mooie dag in Dordrecht te bezorgen!

Waar ben je zelf vaak te vinden in Dordrecht?

Met enige regelmaat fietsen we met de kinderen naar Kinderboerderij Weizigtpark. Omringt door het park uitstekend om doorheen te fietsen, of even af te stappen, en voor de kinderen leuk omdat je na een bezoek aan de dieren meteen een zeer ruim opgezette speeltuin instapt.

Een andere speeltuin is wat dat betreft te vinden in het Wantijpark. Wat minder dieren, maar ook een leuke speeltuin, en prima plek te vinden om even te stoppen voor een picknick. Daarnaast vinden hier in de zomerperiode ook vaak leuke evenementen plaats. Leuk om eens door de natuur te fietsen, langs de havens, en sluit best goed aan om vanaf daar door te fietsen naar het centrum.

De Viersprong is ook een leuk natuurgebied om naartoe te fietsen. Persoonlijk kom ik er vaker met de auto dan met de fiets, om daar met de kinderwagen rond te lopen.

Op zaterdag is de markt in het stadscentrum. Even wat noten en kaas inslaan. Maar daarna wil ik persoonlijk graag snel weer weg. Fysiek winkelen is niet mijn ding. 😉

Stel een vriend die niet bij jou in de buurt woont wil jouw stad of regio bezoeken. Waar moet hij of zij zeker heen fietsen?

Nieuwe Haven - Dordrecht

Foto: Paul van de Velde (creative commons)

Het stadscentrum van Dordrecht is zeker leuk om doorheen te fietsen. Als inwoner van je eigen stad valt je soms niet echt op hoe mooi de stad kan zijn. Terwijl ik dit beantwoord denk ik dat ik er zelf ook weer eens doorheen moet fietsen zonder echt ergens naartoe te gaan.

Een route zou kunnen beginnen langs “De Grote Kerk” (Onze-Lieve-Vrouwe-Kerk), gecombineerd met een versnapering op het terras van café Merz.
Vanaf daar fiets je mooi door de oude binnenstad en langs de havens om uiteindelijk weer een biertje te pakken op “Groothoofd”, persoonlijk vaak bij café restaurant Jongepier omdat je daar leuk uitkijkt over het water, maar feitelijk is dat op ieder plekje het geval.

Voor een hapje tussendoor zou ik even fietsen naar het Scheffersplein. Ik vind altijd iets lekkers te eten bij Balou Beer.

Ben je meer op zoek naar de natuur dan kan ik een route aanbevelen aan de andere kant van Dordrecht, de “Kop van t land”, aftrap bij de gelijknamige Herberg met een biologische lunch om vervolgens door de natuur te fietsen richting de Viersprong.

De Biesbosch is uiteraard een super plek om te fietsen!

Direct een fiets reserveren in Dordrecht

Spread the love
0 0