0 1

Vergeet de Toren van Pisa – Een Tour door de Straten van Pisa

Huur een fiets in Pisa!

Iedereen kent Pisa wel. Het is de plek waar je natuurlijk de toren van Pisa kunt vinden. Maar Pisa is wel wat meer dan alleen de welbekende schuine toren en de kathedraal op het plein “Piazza del Duomo”. Het is zo bekend dat het waarschijnlijk het bekendste monument is in Italië. Zo bekend dat er jaarlijks massaal toeristen op af komen. De toren heeft zijn magie verloren dankzij de toeristen die massaal de bekende “Toren van Pisa” pose doen. Door de drukte verlaten de meeste bezoekers Pisa met een teleurstellende ervaring. Helaas weten de meesten niet dat Pisa veel meer te bieden heeft dan alleen de toren.

San Silvestro complex in 1118

San Silvestro complex was gebouwd in 1118

Levendige en magische atmosfeer

Mocht je de geboorteplaats van Galileo Galilei, Pisa, willen verkennen, dan is het aangeraden om dat te doen tijdens het laagseizoen. Studenten en lokale bewoners maken deze universiteitsstad levendig en authentiek.
Verder heb je in juni allemaal traditionele festivals zoals Luminara, Palio di San Ranieri, Gioco del Ponte (Het gevecht om de brug) en de Maritime Republics Regata (Regata delle Antiche Repubbliche Marinare).

Het is zeker aangeraden om de fiets te pakken om je te verplaatsen in de stad. Voor onze to-see lijst is het zeker slim om een fiets te huren. Onze tour begint midden in de stad bij de Ponte della Fortezza. Op deze locatie heb je een prachtige uitzicht over de Arno, de rivier die Pisa scheid tussen noord en zuid. Als je over de brug kijkt, moet het even tot je bezinken dat veel schilders dit uitzicht voor inspiratie hebben gebruikt.

Fiets langs Lungarno Gambacorti, de zuidelijke kant van de Arno, en je zal daar de Santa Maria kerk vinden. Dit kleine, maar prachtige gotische kerk is een juweeltje. Mocht je van architectuur houden, dan raden we je aan om de fiets voor een uurtje of 2 achter te laten om de Palazzo Blu te ontdekken. Volg de Livorse weg en je zal je uiteindelijk bevinden voor een Romaanse kerk genaamd de Basiliek van San Pietro Apostolo, ook wel de San Piero a Grado genoemd. Hier kan je prachtige muurschilderijen vinden van Deodato Orlandi uit Lucca.

Activiteiten in Pisa

Op Piazza delle Vettovaglie (letterlijke vertaling van voorraad) kan je allemaal verse groente en fruit kopen. Het is allemaal net alsof jezelf in de middeleeuwen bevindt. Verder kan je in de avond op dit pleintje heerlijk nagenieten van alles wat je tot nu toe gedaan hebt in Pisa, onder het genot van een drankje. Het pleintje is een ware trekpleister voor jongeren die genieten van zeer betaalbare drankjes. Van wijn tot sterke drank, je kan hier op het terras alle drankjes vinden.

Ga naar Giardino Scotto om te kunnen genieten van een prachtige park met restanten van de romeinen. Als je van parken houd dan is het ook zeer aangeraden om naar de Botanical Garden te gaan, waar je van een unieke uitzicht op de toren kunt genieten. Na alle parken te hebben bezocht heb je misschien wel honger. Geniet als een echte Pisaan van een aperitief op Piazza della Pera en ga daarna de straten van San Martino ontdekken. Mis trouwens zeker niet Piazza dei Cavalieri. Het is te vinden als je de straat Borgo Stretto volg.

Wanneer je uitgekeken bent op de binnenstad, dan kan je nog altijd naar het nationaal park Migliarino, San Rossore, Massaciuccoli Park waar je daadwerkelijk van alles kunt vinden, Van duinen tot Mediterrane bossen, die strijken tot aan de Middellandse zee. Dit is absoluut een BimBimBikes must-see wanneer je van fietsen houdt. Wanneer je toch in de buurt bent van het Massaciuccoli Park, kan je nog altijd de Marine van Pisa bezoeken met prachtige uitzichten over de Middellandse zee.

Wees niet bang om Piazza Dei Miracoli te bezoeken, want je zal spijt krijgen als je niet zal gaan. Ga er naartoe met de fiets en vermijd de drukte!

Danny Bui Duc

 

Huur een fiets in Pisa!

 

Feel free to share your experience with us sending an email at info@bimbimbikes.com. We will be happy to hear from you!

 Don’t forget to tag us on Facebook or Instagram to win a fantastic voucher!

Sherlock Holmes

Spread the love
0 1