0 0

De beste activiteiten te doen in Torremolinos, Spanje

Torremolinos is een favoriete bestemming voor velen. Er zijn goede redenen daarvoor waaronder; verbazende stranden, mooie weer en veel bezienswaardigheden! Bovendien, is dit gebied zeer fietsvriendelijk en zijn er genoeg passende wegen voor fietsers van alle niveaus. Tenslotte draagt de stad een authentiek Andalusisch sfeer dat nogal unieker is dan de andere steden in Spanje. Ben je benieuwd naar wat je nog kunt doen? Zie onze aanbevelingen hier.

Jardín Botánico Molino de Inca

Tijdens je bezoek in Torremolinos, zou je zeker langs deze mooie botanische tuin moeten gaan. Het is een beetje buiten de stad, maar is makkelijk bereikbaar op de fiets. Het heeft een nogal idyllisch sfeer met een variëteit aan soorten en bronwater vijvers en beken. Hier kun je zelfs een 1000 jaar oud olijfboom zien! Je kunt ook de gerestaureerde korenmolen in de tuin bezoeken, die nu volledig functioneel is en wordt aangedreven door het bronwater.

Stranden

Als je Costa del Sol bezoekt, kun je een bezoekje naar het strand niet missen! Torremolinos heeft zes hoofdstranden. De populairste strand is Playa de Bojondillo. Het is net naast alle grote hotels en appartement resorts en omringt door veel restaurants en bars, dus het is de perfecte strand! Als vrede en stilte jouw voorkeur is, zou je beter naar Playamar en Los Alamos moeten stranden. Deze stranden bevindt zich op rustiger gebieden in Torremolinos en zijn meer passend als je ontspanning zoekt.

Parque La Batería

Dit park bevindt zich centraal naast het treinstation in Torremolinos en is zeker het bezoek waard! Het park zit vol palmen en topiary. Er is daar ook een vijver waar je een roeiboot kunt huren. Als je met kinderen reist, is er veel kindvriendelijk bezienswaardigheden en een carrousel in het park. Daarna kun je de mirador klimmen en geniet van het mooie uitzicht op de Mediterraan zee.

Casa de los Navajas

In het begin van de 20e eeuw was de Moorse stijl de populairst architecturale stijl in Spanje en dat is in Torremolinos te zien. Een voorbeeld hiervan is de Casa de los Navajas – een etagewoning naast Playamar. Het was door het lokale zakenman Antonio Navajas gebouwd en geeft een glimp van hoe het hoge klasse Spaanse maatschappij toen woonde. Het huis was gerenoveerd en is nu open voor het algemene publiek. Het interieur toont een indrukwekkend mengsel van de Spaanse renaissance stijl gemengd met kunstversieringen en Moorse elementen. Op de 2e verdieping is er een terrras te vinden die nogmaals een mooie uitzicht aan de Mediterraan zee geeft.

Neem een dagreisje naar Benalmadena

Als Torremolinos te overweldigend voor je is, zou je beter het kleine kustplaatsje Benalmadena bezoeken. De architecturale stijl is nogal anders met een reeks alle witte huizen, geruite patronen en kleurrijk versieringen. Als je een typisch Spaanse lunch wilt genieten kun je naar Plaza de España gaan. Daar zit vol met traditionele cafés en restaurants.

Bovendien, is de kabelbanen in Benalmadena onmisbaar! Met deze kabelbanen kun je de top van de berg Calamorro beklimmen welke 771 meters boven de zee ligt. Bovenaan krijg je het beste uitzicht van de Costa del Sol en op een heldere dag kun je zelfs helemaal naar Noord-Afrika zien! Tevens, kun je een attractie bezoeken genoemd ‘the Valley of the Eagles’- het toont verschillende demonstraties met adelaars, valken en gieren.

Fietsen

Vanwege hoe klein Torremolinos is, is fietsen een perfect manier om de stad te ontdekken! Gelukkig hebben we daar een partner die geweldige fietsen verhuurt en biedt rondleidingen door het gebied. Als je nou een mountainbike of een road bike wilt heet ‘ Fast Monkey’ een oplossing voor jou! Van fantastische wegen en verbazend bergen voor liefhebbers van wielrennen naar het meest uitdagend en duizelingwekkende afdalingen voor liefhebbers van avontuur. Wat is beter dan fietsen in een van de warmste winter spots in Europa?

Ben je geïnteresseerd in een bezoek aan Torremolinos? Huur van onze partner Fast Monkey en begin nu jouw avontuur! 

Huur een fiets in Torremolinos!

Geschreven door Teodora, vertaald door Amanye

Spread the love
0 0