1 1

De tips van Kristina voor Gdansk!

Huur een fiets in Gdansk
Katrina

Vandaag delen wij met jullie het verhaal van Kristina, een Poolse die volop van het leven geniet! Na het behalen van haar studie International Economics, heeft ze 9 jaar lang over zee gereisd en heeft ze meer dan 136 landen gezien! Na dit grote avontuur vond ze het tijd om zich te gaan settelen. Ze is haar eigen business gestart in Gdansk, namelijk Prime tours! Wat je allemaal kunt gaan doen tijdens je stedentrip naar Gdansk, vertelt Kristina ons vandaag; lees hier de 5 beste tips voor je stedentrip naar Gdansk.

Stel je voor; een vriend bezoekt Gdansk. Welke plekken zijn de moeite waard om te bezoeken?

Ten eerste, zal ik je altijd adviseren om minimaal een week naar Gdansk te komen. De stad is niet heel groot maar heeft genoeg te bieden! Het oude gedeelte van de stad is prachtig. Veel kerken, monumenten, fonteinen en andere gebouwen met veel historie. Naast de mooie stad, is het ook absoluut de moeite waard om een dagje naar het strand te gaan. Dit is waarschijnlijk een ander strand dan dat jij gewend bent maar daardoor niet minder mooi!

Het strand begint in Gdansk en eindigt 20 kilometer verderop bij onze stadsburen Sopot en Gdynia. Deze fietsroute is eigenlijk een echte must voor iedereen die Gdansk bezoekt. Het is een route langs het strand met prachtige uitzichten en veel plekjes waar je even op een terras kunt gaan zitten voor een koffietje!
GdanskTen derde wil ik je graag het bergengebied aanraden! Een ding is zeker; je gaat je hier geen minuut vervelen.Er zijn hier verschillende dingen om te doen; huur een fiets en maak een rondje door het park of ga voor de avontuurlijke route door het bos. Je kunt hier ook kiezen voor een dagje dierentuin, niet zomaar een dierentuin want er zijn hier ontzettend veel verschillende diersoorten!

Ten vierde is het gebergte midden in de stad echt magnifiek. Vooral vanwege het uitzicht dat je hier verkrijgt over de stad Gdansk. Er is hier ook een museum waar je ook zeker even een kijkje moet nemen! Last but not least.. Zapa! Dit is een wijk voor moderne kunstliefhebbers. Op het eerste oog ziet deze wijk eruit als een normale wijk, loop je richting de 9-12 winkelblokken, vind je prachtige straatschilderingen van verschillende artiesten. Elk jaar is er een festival waar je de mooiste straatschilderingen kunt bewonderen. Op de dag van vandaag zijn er maar liefst 59 verschillende schilderingen te zien..
Ik wil toch nog graag 1 ding melden.. De ‘Westerplatte’ route is er eentje die je niet meer gaat vergeten. Dit is de plek waar de Tweede Wereldoorlog is begonnen en waar je nog steeds veel terugziet van deze gruwelijke tijd. Misschien niet het meest vrolijke om te doen maar indrukwekkend is het zeker.

Waar in Gdansk kunnen we jou vinden?

Je zal me vaak vinden in het oude centrum, ik werk daar namelijk. Na mijn werk loop ik door dit mooie gedeelte van de stad heen, dit helpt mij om te relaxen. Ik woon aan de kust dus daar kun je me ook vaak vinden. Ik trek er vaak op uit met mijn fiets om langs de zee te fietsen, na zoveel jaar vind ik dit nog steeds heerlijk!

Welk gedeelte van de stad wordt niet vaak bezocht door toeristen en waarom vind je dit jammer?

Zaspa. De oude stad is natuurlijk mooi en veel mensen weten er vanaf. Vaak wordt vergeten dat de muurschilderingen worden gemaakt door echte artiesten, wat je hier ziet is wat voor mij ‘kunst’ is.

Gdansk, Tips for visiting GdanskWat zou je onze lezers nog meer willen vertellen?

Ik hoop dat ik jullie een beetje heb geholpen met deze tips! Ik weet in ieder geval zeker dat je deze tips niet terug zal vinden in de reisgidsen en ik denk dat dat belangrijk is. Wees nieuwsgierig en ontdek Gdansk!

 

Huur een fiets in Gdansk

Spread the love
1 1