1 0

De 4 beste plekken om te fietsen in Mallorca

Mallorca is zeker het pareltje van alle eilanden in de Balearen, en het heeft zoveel te bieden! Veel mensen zien het als een te gekke feest bestemming, maar dat is niet alles wat er te vinden valt op Mallorca. Mallorca is in feite een van de beste fiets bestemmingen door haar warme klimaat, gemixte terrein en prachtige landschappen. Ons team heeft de beste plekken voor je geselecteerd – dus blijf lezen!

Plek #1 – Sa Calobra 

De Sa Calobra klim is de meest populaire fiets plek op Mallorca en een van de grootste redenen om te bezoeken als je een echte fiets fanaat bent. De klim is niet heel zwaar met de lengte van minder dan 10 km en ongeveer een stijging van 7%. Je zal adembenemende uitzichten zien en spannende afdaling tegemoet gaan. Vanaf hier zie je meer dan 26 haarspeldbochten! Als je wilt relaxen en wat foto’s wilt nemen, dan is het een goed idee om een pauze te nemen bij de oude vissershaven – daar vindt je vele schattige cafeetjes waar je kan genieten van het uitzicht.

Sa Calobra

Uitzicht vanaf Sa Calobra

Plek #2 – Puig Major / Col de Sóller lus

De Puig Major route is bijna 11 km lang en ook de langste in de Tramuntana gebergte. Het kan gecombineerd worden met een klim van de zuidkant van de Col de Sóller, die je een perfecte kans geeft om een pauze te nemen in Sóller – een van de meest populaire en mooiste dorpjes in Mallorca. Zodra je de Puig Major beklimt, zie je dat het de moeite waard is – je wordt beloond met een pittoresk landschap en na een kleine break begint je afdaling naar het Gorg Blau meer. Hier kun je opladen en op krachten komen om je fiets avontuur voort te zetten!

Port de Soller

Port de Sóller

Plek #3 – Cap de Formentor 

De derde aanrader is een persoonlijke favoriet, de Cap de Formentor! Het is zeker niet een makkelijk ritje, aangezien je meteen begint met een steile klim die je langzaam naar de vuurtoren van Formentor brengt. Aan de top vindt je een klein café waar je kan relaxen en foto’s maken. Als je in Mallorca bent, is deze plaats echt iets dat je niet kan missen. Houd er wel rekening mee dat het erg populair is onder de toeristen, en het daardoor een beetje druk kan zijn!

Cap de Formentor

Het uitzicht van Cap de Formentor

Plek #4 – Van Port de Pollença naar Petra 

Deze laatste route is relaxend gaat over platte wegen – maak je geen zorgen, je hoeft niet te veel moeite te stoppen in het fietsen, maar het is een fijne route voor iedereen. Petra is een erg klein dorpje en er is niet zo veel te doen hier, maar je kan altijd naar Sineu gaan, een dorpje dichtbij. Dit is de perfecte plek als je op zoek bent naar adrenaline boost, want hier vindt je een buitenlucht 24/7 wielerbaan! Deze moet je zeker bezoeken als je van plan bent om je fiets kwaliteiten te verbeteren! 🙂

Port de Pollenca

Port de Pollença, waar de route zal starten

Heb ik je overgehaald dat Mallorca een bezoekje waard is, en de perfecte winter bestemming is? Als het antwoord ja is, klik dan op de link hier beneden en start jouw fiets avontuur!

Huur een fiets in Mallorca

Geschreven door Teodora Georgieva , vertaald door Anouk van Kaam

 

Spread the love
1 0