0 0

Fietstour rond Ludlow, Shropshire

Huur een fiets in Ludlow!

Het artikel van vandaag is een gastpost geschreven door een van onze partners, Wheely Wonderful Cycling. Ze hebben een route ontworpen voor een driedaagse fietstocht in en rond Ludlow. Hopelijk geeft dit je wat inspiratie voor je aankomende vakantie. 🙂

Shropshire is een prachtig deel van het Verenigd Koninkrijk op de grens tussen Engels en Wels. Rustige landwegen om te fietsen, met een prachtig uitzicht en veel kastelen. Als je een fiets neemt, zie, hoor en beleef je zoveel meer dan tijdens welk ander soort vakantie dan ook! Hieronder vind je onze aanbeveling voor wat je kan ervaren wanneer je een fiets huurt in Ludlow. Kom en probeer het zelf!

 

Dag 1

Het is tijd om te beginnen. Haal je fiets op en fiets weg… Tijdens je rit kun je stoppen om ijsvogels te spotten en zandmannetjes te zoeken bij de oude stenen bruggen, een drankje drinken in het enige overgebleven saloncafé in Engeland of lunchen in een herberg aan de rivier. Bezoek ook het Hopton kasteel om meer te weten te komen over zijn rol in de Engelse Burgeroorlog of neem thee in de beste theeschenkerij van Groot-Brittannië. Fiets door het landgoed van Downton, bezoek de Bromfield-kerk met een geschilderd plafond uit de 17e eeuw. Je kan ook stoppen bij het Ludlow Food Centre voor een kop koffie. Bekijk de lokale ambachtelijke voedselproducenten en sluit jouw dag af met een fantastische rit door het landgoed Oakly Park, langs het voormalige huis van Clive of India en terug naar Ludlow, met een prachtig uitzicht op het Ludlow kasteel.
Ludlow is een middeleeuwse, versterkte stad die wordt gedomineerd door het 900 jaar oude Normandische kasteel. Het ligt op een klif boven de rivier de Teme en wordt omgeven door een fantastisch fietslandschap en bossen. Als bloeiende marktstad is er een dagelijkse markt met een uitstekende reputatie voor lekker eten. De stad is beschreven door de dichter Sir John Betjeman als “de mooiste stad van Engeland”. Er is genoeg te doen: maak een wandeling met een gids, bezoek een zwembad of een vergaderzaal voor films en live theater, tijdens de zomermaanden is Ludlow gastheer voor vele speciale evenementen, waaronder een twee weken durend kunstfestival met Shakespeare-spelen in het kasteel en ook de beste foodfestivals van Groot-Brittannië.

Dag 2

Op je tweede dag is het tijd om The Corvedale te bezoeken. Het is een prachtig gebied om met de fiets te verkennen, want het bestaat uit oude boerendorpjes, stille steegjes en een geweldig uitzicht over de Clee Hills. Een rit van 22 mijl (35 km) brengt je naar het Stokesay kasteel, het best bewaarde middeleeuwse herenhuis van Engeland. Je kunt ook over Wenlock Edge fietsen om de Acton Scott historisch werkende boerderij te bezoeken, waar je een demonstratie van Victoriaanse boerderijmethoden en landelijke ambachten kunt zien. Het geeft een dramatisch inzicht in alle boerderijgebouwen waar je langs fietst! Of je kan ook langs de Corvevallei rijden en onder de Clee door naar de romantische Normandische heidekapel met zijn verlaten dorp. Om jouw dag af te sluiten, rijd je door de langste doorwaadbare plaats in Clee St Margaret.

Dag 3

Op je laatste dag fiets je naar het mooie stadje Tenbury Wells. Je kan een van de vele ouderwetse thee winkeltjes bekijken of ontspannen in een onlangs gerestaureerd Victoriaans kuuroordgebouw. Nadien vervolg je jouw reis door boomgaarden naar Richards Kasteel, een van de eerste Normandische kastelen die in dit land zijn gebouwd. Bezoek het grote National Trust-huis van Berrington Hall, met zijn sierlijke klassieke interieurs en zie hoe de dienaren vroeger leefden. Je laatste stop zou moeten zijn Croft Kasteel, het kasteeltje dat al 1000 jaar het huis van de familie Croft was.

We hopen dat deze kleine tour rond Ludlow je wat inspiratie heeft gegeven. Veel dank aan onze partner voor het artikel!

Deel jouw ervaring met ons door een e-mail te sturen naar info@bimbimbikes.com. We horen graag van je! En vergeet niet om ons te taggen op sociale media met de hashtag #bimbimbikesadventures!

Sherlock Holmes

 

Huur een fiets in Ludlow

Spread the love
0 0