0 0

Wat te doen in Cozumel – het tropisch paradijs!

Cozumel is een van het grootste eilanden in Mexico. Het eiland is een van de populairste vakantie bestemmingen in het land geworden, zo populair onder zonaanbidders als duikers. Dit komt vooral door het mooie zonnige weer, ongelooflijk duiken, en stranden met fijn koraal zand en kristalheldere blauwgroene zee. Daarnaast, zit het eiland vol dichte groene vegetatie en is een ware schoonheid te bewonderen voor liefhebbers van natuur. Lees onze lijst van aanbevelingen om te verzekeren dat je het beste uit je vakantie haalt!

Ga snorkelen en duiken in Cozumel

Zoals hierboven gezegd, is Cozumel thuis van mooie stranden. Enkele van het meest aantrekkelijke stranden in Cozumel zijn onder andere Playa San Juan, Playa Santa Pilar, Playa San Francisco, Playa Santa Rosa en Playa Palancar. Veel van deze stranden dragen bij aan het populariteit van het eiland onder snorkellaars en duikers. 

Een van de meest opmerkelijk duikplekken in Cozumel is de Palancar Reef. Tijdens een duik kom je zeker tegen exotische soorten zoals; maanvissen, verpleegster haaien, en zeeschildpadden. Voor snorkellaars is Playa Mia Grand Beach Park een zeer populaire plek door het makkelijk bereikbaarheid naar koraalriffen op El Cielo. Een andere populaire plek voor snorkelen en duiken is Laguna Chankanaab. Afgesneden van de zee, is het een klein zoetwatermeer waar veel tropische vissen leven.

Kom dichtbij en persoonlijk met zeedieren

De hierboven gemelde lagune – Laguna Chankanaab – is onderdeel van een pretpark met name Chankanaab Beach Adventure park. Op deze park kunnen gasten van veel activiteiten genieten inclusief een zeeleeuw tentoonstelling, een krokodil tentoonstelling en zelfs een dolfijn zwem ervaring! Over dolfijnen gesproken, een van de beste dolfijn zwem ervaringen op het eiland is te vinden bij Dolphinaris Cozumel. Bovendien, zijn de meeste dolfijn ervaringen in Cozumel kindvriendelijk en geschikt voor het hele gezin!

Verder is Stingray Beach een andere populaire strand dat ontmoetingen met zeedieren biedt. Daar kun je een begeleide zwem genieten met pijlstaartroggen in de gesloten baaien van de faciliteit. Ke krijgt ook een kans om ze te raken en te voeden.

San Miguel de Cozumel

Naast de mooie en natuurlijke attracties in Cozumel, biedt de hoofdstad – San Miguel de Cozumel veel meer interessante afleidingen. Het is een gezellige stad voor een wandeling en om te winkelen, of super goed te dineren. Een andere highlight is de Museo de la Isla (Eiland museum), waar er veel tentoonstellingen over aardrijkskunde, geschiedenis en het overvloedige zeeleven te vinden zijn. Je kunt ook een reisje naar het vasteland maken (specifiek Cancun) met een van de veerboten de regelmatig van de poort vertrekken.

Discover Mexico Park Cozumel

Natuurlijk is leren over de cultuur en geschiedenis van een land een must tijdens je bezoek. Discover Mexico Park Cozumel is een van de nieuwste attracties op het eiland. Dit park biedt een interessante overzicht van de veel diverse culturen in Mexico. Daar kun je miniatuur reconstructies van de belangrijkste archeologische en historische bezienswaardigheden van het land. Daarnaast zijn er tentoonstellingen van traditioneel muziek, kunst, gerechten en dans op het park te vinden. Een van de meest fascinerende bezienswaardigheden is de Danza de los Voladores (Dans van de vliegers). Dit omvat participanten die zichzelf gooien van een 30 meter hoog paal terwijl zij spinnen naar de grond via touwen die gehecht zijn aan zijn voeten.

Ga fietsen

Naast alle gezellige activiteiten genoemd in deze tekst, wordt Cozumel ook steeds meer een populaire fietsbestemming. Fietsen in Cozumel biedt de perfecte mogelijkheid om de tropische zonneschijn op te nemen. Het eiland organiseert sinds 2008 een jaarlijks ironman triathlon evenement in November. Dit heeft geleid tot het plaatsen van fietsinfrastructuur. Een oude snelweg was veranderd in een fietspad. Deze fietspad laat automobilisten jaloers want ‘fietsers krijgen nu het beste uitzichten’. Dus als je de beste uitzichten van Cozumel wilt, is fietsen het keuze voor jou!

Waarom wacht je? Huur een fiets en ontdek Cozumel vandaag!

Huur een fiets in Cozumel!

Geschreven door Amanye

Spread the love
0 0