0 0

Breng een bezoekje aan Bristol, de fietsstad van Engeland!

Bristol is een levendige stad vol kunst, architectuur en geschiedenis. Mis je kans niet om deze kleine, charmante stad te ontdekken, die is bekroond met de beste plek om te wonen in het Verenigd Koninkrijk én tot de top 5 van meest inspirerende steden behoort. Ga zelf eens kijken!

Bristol ligt in de South West Hills van Engeland en bruist van het leven. Je vindt er vele unieke winkels, geweldige plekken om te eten en prachtige architectuur. Omdat het dicht bij een kustlijn ligt, maar ook gemakkelijke toegang tot het prachtige landschap heeft , is Bristol een geweldige Britse stad om te bezoeken! Er is nog beter nieuws, het is erg fietsvriendelijk waardoor alles heel gemakkelijk bereikbaar is. Je kunt zelfs op speciale fietspaden helemaal naar Bath fietsen. Er zijn veel dingen te doen en te zien, maar we willen er graag een paar voor je uitlichten!

De haven

De haven in Bristol werd opgericht in de 13e eeuw.  Het was het punt voor schepen die “De Nieuwe Wereld” binnenvaren. Zo heeft deze plek veel historische betekenis voor de Bristols. Hoewel de belangrijkste haven tegenwoordig verder langs de rivier is verplaatst, is de oorspronkelijke haven zeker een bezoek waard. Je vindt er vele kunsttentoonstellingen, cafés en attracties. Er zijn altijd dingen die je kunt doen in de omgeving van Harbourside, zoals een zondagmarkt bezoeken, ontspannen op een van de vele terrassen of een bezoek brengen aan het Aquarium! Voor degenen die actiever willen zijn, kun je gaan zeilen, paddleboarden of roeien. Een andere water gerelateerde activiteit die we ten zeerste aanbevelen, is een riviercruise maken.  Tijdens de cruise leer je  over de haven, de stad en de geschiedenis van het gebied.

 

Bristol

Een boottocht over de rivier laat je de haven zien!

 

Clifton Suspension Bridge

Deze brug is het symbool van Bristol en werd geopend in 1864. Ook is het een van de bekendste bruggen in Engeland. Het is gratis om over te steken voor voetgangers en fietsers en kost £ 1 voor motorvoertuigen onder de 4 ton. Begin je tour met een stop bij het bezoekerscentrum, dat dagelijks geopend is van 10.00 tot 17.00 uur. Daar kun je een gratis tentoonstelling vinden met de geschiedenis van de brug, mensen die eraan hebben gewerkt, kinderactiviteiten en een cadeauwinkel.

Tussen Pasen en oktober kun je ook deelnemen aan een van de gratis rondleidingen vanaf 15.00 uur in het weekend. Als je iemand met een oranje jas ziet staan, kun je hem of haar om hulp vragen. Dit zijn namelijk vrijwilligers die je alles over de brug kunnen vertellen! Vanaf de brug heb je een geweldig uitzicht. Zorg ervoor dat je Observatory Hill in Clifton beklimt! Volg het voetpad en je vindt een van de mooiste plekken om deze geweldige brug te bekijken.

 

Bristol

 

De stad

Er zijn veel dingen die je moet ervaren in Bristol. Een van die dingen is eten! De stad heeft geweldige plekken om te eten en zal zelfs de meest kieskeurige fijnproevers tevreden stellen. Ga naar de wijk Wapping Wharf om veel leuke, unieke plekjes te vinden om te eten. Een van hen wordt zelfs gerund door een Masterchef-finalist Larkin Chen! Of je vindt een Casamia-restaurant met een Michelin-ster in het centrum, deze voldoet zeker aan al je wensen!

Nadat je weer vol zit met energie, beklim je de Cabot Tower, gelegen in het oudste park van Bristol om een prachtig uitzicht te krijgen. De Cabot tower is gratis te bezoeken. Om de geschiedenis van Bristol te leren kennen, ga je naar de M-shed. Dit is een gratis museum dat de geschiedenis van Bristol laat zien aan de hand van foto’s, films, objecten en persoonlijke verhalen. Bekijk ook de straatkunst in de wijk Stokes Croft en zie Banksy’s Mild Mild West, te zien vanaf de kruising van Jamaica Street.

 

Bristol

De kleurrijke huisjes in Bristol zorgen voor een kleurrijk uitzicht!

 

Huur een fiets in Bristol!

 

Geschreven door Daria, vertaald voor Rosanne

Spread the love
0 0