0 0

Breng een bezoekje aan het mooie Antwerpen!

In dit artikel stellen we je graag voor aan de Belgische stad Antwerpen! Het beste aan Antwerpen, is dat het gemakkelijk bereikbaar is op spoornetwerken uit heel Europa en slechts een dag of twee kan worden bezocht. We raden je absoluut aan om je tijd te nemen en de stad te verkennen, maar als je beperkte tijd hebt, kun je de hoogtepunten van Antwerpen nog steeds binnen 24 uur zien!

Centraal Station

Het centraal station van Antwerpen, ook bekend als Middenstatie, wordt beschouwd als een van de mooiste treinstations ter wereld. Het station is meerdere keren uitgeroepen tot een van de mooiste ter wereld, onder andere door Newsweek, Mashable en The Telegraph.

 

Antwerpen

De hal van het Centraal Station is prachtig!

 

Historisch centrum

Het oude stadscentrum geschiedenis. Je kunt het vinden in eeuwenoude gevels, of in smalle straatjes of op de indrukwekkende Grote Markt. Gelegen in de Oude Stadswijk van Antwerpen, wordt het marktplein van Antwerpen gekenmerkt door zijn talloze 16de-eeuwse gildenhuizen. Onmisbare plekken op het plein zijn het stadhuis van Antwerpen en de Brabo-fontein. Gebouwd in 1887, toont de fontein de stichtende legende van Antwerpen.

 

Antwerpen

Sla het oude stadscentrum van Antwerpen zeker niet over!

 

Rubenshuis

Het Rubenshuis is het voormalige huis van barokkunstenaar Peter Paul Rubens en is nu omgebouwd tot een museum. Het werd op maat gemaakt door de kunstenaar in de 17e eeuw en herbergt nu tentoonstellingen over zijn leven en werk. Er zijn zelfs verschillende van zijn vroege werken te zien, waaronder Adam en Eva, en een zelfportret. Een must voor alle kunstliefhebbers die er zijn. Zelfs als je niet veel weet over kunst, is het nog steeds een interessant bezoek.

 

MAS Museum

Het MAS is gelegen aan de oevers van de Schelde en is het grootste museum van Antwerpen. Het heeft een opvallende rode zandsteen en glazen buitenkant en onderscheidt zich van het landschap. Het museum herbergt bijna een half miljoen artefacten, maar de meeste worden bewaard in opslag. Er zijn echter tal van tentoonstellingen te bezoeken, dus kom vóór sluitingstijd om 17.00 uur. Het terras van het MAS-museum is tot 23.00 uur geopend voor het publiek. Bezoekers kunnen door het museum naar boven lopen om het terras te bereiken. Ga naar de zonsondergang om ongelooflijk uitzicht te krijgen over de hele stad, inclusief de haven en de omgeving.

Antwerpen

Vanaf het observatiedeck van het MAS Museum heb je een geweldig uitzicht!

Fietstocht

De beste manier om een stad te ontdekken, is uiteraard op de fiets! En aangezien Antwerpen relatief klein en erg vlak is, is het de perfecte stad om op je fiets te rijden! Je kunt een lijst maken met dingen om te bezoeken en de stad in je eigen tempo verkennen, of deelnemen aan een tour om alle hoogtepunten van de stad binnen een paar uur te zien!

 

Huur een fiets in Antwerpen!

 

Geschreven door Rosanne

Spread the love
0 0