0 0

Bordeaux – bekijk alle Must-sees van Thomas

Fiets huren in Bordeaux!
Thomas Despin rijdt met zijn fiets over de hele wereld. Tijdens deze fietstocht bezoekt hij startups, jonge ondernemers en innovatieve bedrijven. Deze interviewt hij en zet ze op zijn site Startupcycling.co. En nog een leuk nieuwtje: hij is de eerste wereldwijde ambassadeur van BimBimBikes! Wat Thomas voor ons doet? Hij gaat over de hele wereld op zoek naar de tips en leuke plekjes om naartoe te gaan. Deze tips publiceert hij op onze blog. En waar beter te beginnen, dan in zijn geboortestad. Thomas begint…

“Ik heb altijd in Bordeaux gewoond. En wat een geweldige stad is het! Het zegt iets over een stad, wanneer je er 23 jaar kan wonen en je geen moment daarvan hebt verveeld. Er is altijd weer iets nieuws te ontdekken.thomas

Vanaf het moment dat ik de wereld over begon te fietsen, is de stad Bordeaux hetgeen dat ik het meest heb gemist. Het oude centrum, de leuke straatjes, het brede scala aan restaurantjes (onmogelijk om ze allemaal te bezoeken in 23 jaar), het nachtleven, de wijn… En zo kan ik nog wel even doorgaan. Afgelopen jaar was Bordeaux verkozen tot de beste Franse stad om in te leven – en ik snap waarom!

Reis je met kinderen?

Er is genoeg voor ze te beleven. Er zijn sportieve, educatieve en natuurlijke activiteiten.

Reis je als stel?

Als je nog niet verliefd genoeg was, wordt je dat spontaan. En wel op alle romantische restaurantjes, wijnbarretjes en mooie wandelroutes. Denk dan vooral aan de route langs mirror d’eau en place de la Bourse.

Reis je alleen?

Maak je geen zorgen, er zijn genoeg bars, pubs en clubs waar je je kan vermaken! En ik kan het weten, want ik heb een tijd in het nachtleven van Bordeaux gewerkt. Wat ik zeer aanraad is om naar het gebied Bassins à flots te gaan. Daar is een bar, genaamd l’Austra. Vraag naar de bartenter Martin en zeg dat je erop uitgestuurd bent door Thomas, haha!

2 plekken die je echt moet bekijken:

Place de la Comédie om het Regent Hotel te bekijken. Tip: je kan ‘s avonds genieten van het prachtige uitzicht vanaf het dak. Kost wat, maar dan heb je ook wat.

Place Gambetta: ideale plek om te eten of drinken.

Mijn laatste tip: Als je in de zomerperiode naar Bordeaux gaat, bezoek dan het dak van Mama Shelter’s hotel! Geweldig uitzicht, lekkere drankjes en een goede sfeer. Veel plezier!”

boek je fiets direct

Spread the love
0 0