0 0

Bogotá: fietspaden, overheerlijk eten, salsalessen en meer

Huur een fiets in Bogota

Ontdek Bogotá op de fiets! De hoofdstad van Colombia heeft veel te bieden: van prachtige vergezichten tot indrukwekkende kunst en heerlijk eten. De stad heeft ongeveer 300 kilometer aan fietspaden waar je goed mee de weg op kunt: prima dus om de stad op twee wielen te ontdekken!

Maar, als je eenmaal de weg op bent, waar moet je dan heen? Geen zorgen, volg onze suggesties om een goede indruk te krijgen van Bogotá, een stad die je zal verwonderen in niet één maar allerlei manieren. 

Bogotá op de fiets: Botero beeld

Botero beeld

Boterismo

Fernando Botero is een Colombiaanse kunstenaar die bekend staat om zijn bijzondere stijl: de figuren in zijn werk zijn namelijk allemaal dik of opgeblazen! Zijn kunst, in de vorm van schilderijen, tekeningen en beelden zijn over heel de wereld terug te vinden.

In Bogotá heeft hij zijn eigen museum: Botero’s museum, in het gebied van La Candelaria. Hij heeft 123 van zijn eigen werken en 85 van andere kunstenaars in zijn privécollectie gedoneerd. Dit was het begin van het museum! Het is één van Bogotá’s grootste attracties en laat niet alleen deze bijzondere stijl zien, maar ook de hedendaagse sociopolitieke kritiek.

Mis de kans niet om dit wereldberoemde werk in het thuisland van de kunstenaar te bekijken.

 

Na Bogotá op de fiets: Andrés voor het diner?

De Colombiaanse keuken heeft een geweldige keuken, en het volgende restaurant is er het perfecte boegbeeld van. Met meer dan tien verschillende ruimtes om te eten in het restaurant op meer dan 30 minuten afstand van de stad, is Andrés Carne de Res dé plek om heen te gaan.

Wat denk je van een menu van meer dan 60 pagina’s? Van zeevruchten tot gegrilde steak gemarineerd in lokaal bier – in dit restaurant kun je tussen alle bijzondere decoraties zeker zijn van een bijzonder diner. Vergeet niet om langs de werkplaats te gaan om erachter te komen hoe de decoraties van het restaurant gemaakt worden.

Na het eten kun je dansen in één van de dansruimtes en salsalessen krijgen. Anders kan je ook gewoon geniet van aguardiente, een typisch anijsachtig alcoholisch drankje.

 

Bogotá op de fiets

Bogotá vanaf de heuvels

Uitzicht vanuit de hemel

Dat zal je ongetwijfeld krijgen wanneer je de Monserrat heuvel beklimt met helder weer.

Op deze berg, middenin de stad, staat een kerk uit de zeventiende eeuw en een beeld van de ‘gevallen Christus’, dat staat voor de kruisiging van Jezus. Zelfs als je niet gelovig bent is het zeker een goed idee om op een zonnige dag de kabelbaan op te stappen. Als je tijd hebt, is het ook een heel goed idee om naar beneden te lopen. Het duurt ongeveer een uurtje en je zult enorm genieten van het uitzicht op Bogotá!

Dus, waar wacht je nog op? Bogotá heeft enorm veel te bieden, je hoeft alleen maar een fiets te huren en wat rond te trappen!
TIP: Colombia is de grootste producent van smaragd, de prachtige groene edelstenen. Vraag je gids eens naar een goede winkel: bekende winkels hebben normaal gesproken een overeenkomst afgesloten met handelaren om voor lagere prijzen te kunnen verkopen. Als je liever nog iets van de prijs zou willen halen, dan kun je altijd nog proberen om wat af te dingen. In Bogotá werkt dit zelfs in grote warenhuizen en niet alleen op de markten. Neem maar een souvenir voor me mee! 😉

 

 

Deel jouw fietsfoto en win een korting op je fietsen overal ter wereld! Klik maar eens op de knop hieronder. 

MirieMirie heeft Colombia voor ons bezocht.

Posts social media-01

Huur een fiets in Bogota

Spread the love
0 0