1 0

Ambachtelijke bierbrouwerijen in Amsterdam

bierbrouwerijen in amsterdam - 't IJ

foto: Frô de maracujá!

Als je biertoer en Amsterdam hoort, dan denk je waarschijnlijk aan dronken Britse toeristen. Je hoort ze al lallend over de gracht terwijl ze hun lauwe pils uit het blik laten lekken. Of je denkt aan de mega touristtrap die de Heineken Experience heet. Ook daar gaat je hart waarschijnlijk niet harder van kloppen!

Maar ondanks dat imago heeft onze hoofdstad veel te bieden voor de liefhebber van echt lekker bier. Terwijl de toerist zich voegt aan de rij wachtenden voor de Heineken brouwerij, bezoek jij mooi de leukste kleine brouwerijen van Amsterdam. Sfeervol en goed. Daar hoef je niet persé voor naar België!

We hebben de vier leuke bierbrouwerijen in Amsterdam voor je op een rijtje gezet! En omdat brouwerijen nou eenmaal bier verkopen kun je beter niet met de auto gaan. Een fiets huren is voor deze Amsterdamse biertocht waarschijnlijk het allerhandigste!

Brouwerij De Prael

In het hartje van de stad vind je Brouwerij De Prael. Op de wallen, en ja, je hebt vast wel eens van die buurt gehoord, is deze mooie brouwerij gevestigd. Ze brouwen aparte biertjes zoals de IPA (indian Pale Ale) en rookbier.

De oprichter van de Prael werkte in de psychiatrie en brouwde bier. Nu heeft hij dezelfde ingrediënten toegepast in zijn brouwerij. Er wordt nog steeds bier gebrouwen en er wordt gewerkt met mensen met een ‘afstand tot de arbeidsmarkt’. Daar smaakt het bier alleen maar lekkerder van!

Oudezijds Voorburgwal 30, Amsterdam

Amsterdamsche Stoombrouwerij De Bekeerde Suster

Niet ver van Brouwerij De Prael vind je brouwerij anex eet- en drinkcafé De Bekeerde Suster. Nog steeds in het wallengebied en dat verklaard ook wel de naam. De brouwerij bevindt zich op het voormalige terrein van het klooster van de ‘bekeerde Susters’. Vrouwen die in de middeleeuwen een ruig leven hadden geleefd en zich vervolgens bekeerden en non werden. De nonnen brouwden indertijd ook prima bier!

Kloverniersburgwal 6, Amsterdam

Brouwerij ’t IJ

Vanaf De Bekeerde Suster is het een stukje fietsen naar Brouwerij ’t IJ in Oost. Niet heel ver en vooral ook een mooi stukje.

En misschien wint Brouwerij ’t IJ uit Amterdam Oost wel de prijs voor de mooiste locatie. Naast een molen vindt je de brouwerij en het proeflokaal. Binnen gezellig en buiten een mooi ruim terras. Een Hollandser uitzicht kan bijna niet.

Ze brouwen geweldige artisanale bieren met grappige namen als PaasIJ, Natte en Zatte. Natuurlijke ingrediënten en passie voor het product, daar krijg je iets lekkers van. Dat vinden steeds meer Amsterdamse café’s, want het bier wordt op steeds meer plekken geschonken.

Je kunt dagelijks vanaf een uur of 3 tot 8 een biertje, een paar biertjes of een proefplankje proeven.

Je vindt Brouwerij ’t IJ op de Funenkade 7 in Amsterdam.

The Butcher’s tears

Na al die schattige oude panden langs de grachtjes en die mooie molen is het misschien wel tijd voor iets ruigers. In een voormalige slagerij vind je de Butcher’s tears. Een rauwe omgeving waar een kunstenares en haar Zweedse bierbrouwende partner een toffe brouwerij zijn begonnen.

Lekker en zeker niet truttig! Inmiddels worden de bieren al op veel andere plekken in Amsterdam verkocht.

The Butcher’s tears is gevestigd aan de Karperweg 45 in Amsterdam Zuid. De fiets heb je nu wel nodig!

Direct fiets huren!

Spread the love
1 0