0 0

Bezoek Warschau als een local!

Huur een fiets in Warschau

Ontmoet Aleksandra en Weronika, de twee Poolse meiden van het blog Polish Globetrotters! Één van hen studeert en woont nu al voor een lange tijd in Warschau en heeft inmiddels alle hotspots van deze stad al ontdekt. Lees hier de beste tips van deze twee locals voor een bezoekje aan de hoofdstad van Polen, Warschau! De mooie hoofdstad van Polen heeft veel te bieden, waaronder veel historische monumenten. Er komen steeds meer toeristen en dat zie je terug in de stad. Er zijn veel toeristische ‘attracties’ en veel leuke bars/restaurants waar je Pools kunt eten en drinken voor een klein prijsje. Het is een veelzijdige stad; natuurparken, de Vistula rivier, wetenschap, kunst en ook nog een druk en populair nachtleven.

Historische monumenten

Palace of Culture and Science, dit is het meest bekende en bezochte monument in Warschau. TegeWarschau Palace of Culture and Sciencelijkertijd is dit monument een herinnering voor velen aan een afschuwelijke geschiedenis. Dit monument is gebouwd in nagedachtenis van de omgekomen Polen tijdens de oorlog. Officieel gezien, wordt dit monument ‘
The Palace of Culture and Science’ genoemd, anderen noemen het liever ‘ Pekin’ (Beijing) of zelfs the Russian wedding cake. Hoe dit monument ook genoemd wordt, het is absoluut een bezoekje waard. Een leuke bijkomstigheid is dat je vanaf de 30ste verdieping een prachtig uitzicht hebt over de stad.

‘Old Town’

Aangezien Warschau de Tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt, zijn er veel gebouwen verwoest. GeWarschau Old Townlukkig zijn er een aantal mooie architectuurwerken overeind gebleven, zoals Sigismund’s Column en Royal Castle. De stadsmuren die je in ‘Old Town’ tegenkomt zijn ook een bezienswaardigheid op zich. President’s Palaca en The Tomb of the Unknown Soldier, Grand Theatre en National Opera complex zijn ook indrukwekkend om te zien.

Groen Warschau

Na het bezoeken van de historische monumenten en de indrukwekkende architectuurwerken, is het tijd om even te relaxen. Goed nieuws, in Warschau zijn er genoeg mooie parken waar je tot rust kunt komen om te genieten van een rustige en mooie omgeving. We hebben een aantal favorieten en dat zijn Saxon Garden en Lazienki Park. Lazienki park ik verreweg de grootste, met 76 hectare! Op deze magische plekken vind je ook veel pauwen en eekhoorn. Voor Warschau Lazienkieen mooie fietsroute, is het zeker aan te raden om langs deze plekken te fietsen en de Vistula rivier.

Een tentoonstelling die niet saai is!

Het klinkt misschien een beetje raar.. Wel is het heel leuk! Bij ‘The Invisible Exhibition’ kom je er een klein beetje achter hoe mensen door het leven gaan die blind zijn. Alle lichten zijn uit en je kunt dus niet meer vertrouwen op je zicht. Je leert hier hoe je moet om te gaan met je andere zintuigen om je meer in te leven in mensen die de wereld nooit kunnen zien zoals jij dat doet.

Het lekkerste eten

Wanneer het op eten aan komt, zit je in Polen zeker goed! ‘Pierogi’ en ‘Bigos’ zijn bekende traditionele gerechten en dit smaakt heerlijk. De beste plek om uiteten te gaan in Warschau is in de ‘Manekin’ en ‘Marszalkowska’ straat. Je hebt hier de keuze uit veel verschillende pancakes voor een goede prijs. Houd er wel rekening mee dat de wachttijd tijdens de lunch wat langer kan zijn! Maka i Woda, Pikanteria en Przegryz zijn ook aan te raden. Warschau Pierogi

Het dynamische en goedkope nachtleven!

De straat die nooit slaapt.. We hebben het nu natuurlijk over Mazowiecka. Je vindt hier verschillende bars en clubs. De meeste mensen die uitgaan in Warschau zullen ‘snachts hier te vinden zijn. Voordat het echte uitgaan gaat beginnen, raden we aan om naar Chupito Bar te gaan of naar Pijalnia Wodki i Piwa.

De beste Instagram plekjes

De plekken waar je de mooiste plaatjes zal schieten.. Breng een bezoekje aan de bibliotheek van de Universiteit van Warschau. De tuin op het dak van dit gebouw zorgt gedurende het hele jaar voor een adembenemend uitzicht. Nowy Swiat is ook een mooi straatje met bijzonder architectuur en Francuska, Warsaw Spire en het hoofdgebouw van de University of Technology zijn ook plekken waar je genoeg mooie foto’s kunt maken!
Tot in Warschau!
Huur een fiets in Warschau

Spread the love
0 0