0 0

Ontdek Punta del Diablo: een klein vissersdorpje in Uruguay

Hipster zijn betekent niet alleen dat je hippe kleding draagt of naar ‘niet-mainstream’ bands luistert, maar ook dat je naar hippe plekken gaat. Extreem geval: deze hippe plek aan de andere kant van de wereld, in Zuid-Amerika. Ontdek Punta del Diablo!

Zon, zee, strand en… hippies?

Punta del Diablo heeft het allemaal! En daarnaast hangt er ook nog de relaxte sfeer waar we allemaal zo hard naar op zoek zijn in deze drukke tijden. Dit kleine vissersdorpje ligt op maar 180 kilometer afstand van het luxueuze Punta del Este. Je kunt er helemaal tot jezelf komen!

Punta Del Diablo

Wanneer?

Punta del Diablo kent twee goede reisperiodes per jaar.  Plan je bezoek ergens tussen december en maart als je van drukte en feestjes houdt, of in juni – september als je van rust houdt. In die maanden is het namelijk laagseizoen en zijn niet alle hotels en restaurants open. Hierdoor heerst er enorme kalmte in de omgeving.

Geschiedenis van Punta del Diablo

Dit kleine vissersdorpje werd gesticht toen een rijke man een plek zocht voor zijn astmatische dochter. Steeds meer mensen kwamen richting het nieuwe plekje en nu is het één van Uruguay’s meest authentieke plekken. Dit betekent dat er geen grote restaurants of hotels te vinden zijn, maar kleine, rustige plekjes.

Punta del Diablo heeft haar naam te danken aan de wilde zee, waar menig schip verloren is gegaan door de wilde golven. Nu, met nieuwe  en grote schepen, is het minder een gevaar en vooral geliefd onder avontuurlijke en ervaren surfers.

De vloek van de weduwe

De zee heeft een hoop levens geëist in de stad. Er is zelfs een legende over één van de huizen. Aan het bekendste strand van de stad, La Playa de la Viuda (Widow’s Beach), staat een prachtig en groot huis met uitzicht over de oceaan. Volgens de legende is ook maar één stap op het gebied van het huis zetten, al genoeg om vervloekt te worden en nooit te trouwen. Een andere mogelijke verklaring van de naam van het strand is dat het huis ooit behoorde tot een vrouw die haar man verloor aan de wilde zee. De werkelijkheid is echter, dat het huis nu simpelweg eigendom is van welvarende Europeanen en omgedoopt is tot hun strandhuis.

Punta Del Diablo

Ontdek Punta del Diablo en de zonsondergang-jagers

Een gebruik wat heel normaal is onder locals, en ikzelf heel leuk vind, is dat ze applaudisseren voor de zonsondergang. De stranden in de buurt van Punta del Diablo, zoals het strand van Rivero of La Playa de la Viuda, bieden adembenemend uitzicht op de zonsondergang. Een gratis show en iets wat je zeker niet zo snel zal vergeten. Ben je tevreden over de show? Vergeet dan vooral niet om te applaudisseren voor degene met de hoofdrol: de zon.

TIP: Vergeet niet de lokale cuisine uit te proberen. Koks uit deze gebieden gebruiken verse ingrediënten recht uit de zee, zoals algen en krabben, om hun gerechten de karakteristieke smaak te geven.

Genoeg om te doen hier, dus neem snel je besluit om deze prachtige locatie te bezoeken!

 

Huur een fiets in Punta del Diablo!

Spread the love
0 0