0 0

Bezoek Iverness en de Schotse Hooglanden!

Heb je je altijd al willen voelen alsof je onderdeel bent van de Lord of the Rings films? Of ben je gefascineerd door eindeloze bergen, kliffen en wateren? Dan zijn de Schotse Hooglanden de perfecte plek voor jou!

 

Inverness is de hoofdstad van de Schotse Hooglanden en is het perfecte startpunt voor je reis door Schotland. De stad biedt je de levendigheid die je van een stad gewend bent met de prachtige natuur op slechts een steenworp afstand. In dit artikel vindt je onze tips over wat te doen tijdens je bezoek aan de Schotse Hooglanden!

 

 

Wat te doen rond Inverness

Leakey’s bookstore

In Inverness zijn zowel binnen en buiten activiteiten die je kunt doen. Op een regenachtige dag raden wij je aan om een bezoekje te brengen aan Leakey’s bookstore, de grootste tweedehands boekenwinkel in Schotland. Naast een selectie van 100.000 boeken, kun je ook genieten van een open haard, wat deze geweldige plek nog beter maakt. Je zult niet kunnen weerstaan ​​om lekker op een van de vele plekken te zitten en de boeken te lezen. Naast de selectie boeken, is de winkel gevestigd in een oude Gaelische kerk, die dateert uit 1793. Het lijkt dus net op een scène uit Harry Potter!

Dolfijnen spotten

Maak op een drogere dag een uitstapje iets ten noorden van Inverness om dolfijnen te spotten! Chanonry Point is een bekende plek voor het spotten van deze prachtige wezens. Wees geduldig, ontspan een beetje op het strand en ze zullen verschijnen. Het is geweldig om ze in hun natuurlijke omgeving te zien zwemmen en te zien springen uit het water. Hoewel ze vrij dicht bij het strand komen, wil je misschien een verrekijker meenemen, als je die hebt, zodat je ze van dichter bij kunt zien.

Buitenpaden

De beste manier om de stad te verkennen is door de Inverness Heritage Trail te volgen. Het neemt je mee door 27 prachtige historische locaties in de stad en kan gemakkelijk worden bewandeld of gefietst. Als je liever het gevoel hebt midden in de natuur te zijn, maar toch dicht bij het stadscentrum, dan zijn de Ness-eilanden de perfecte keuze voor jou. Dit natuurpark ligt op de eilanden in het midden van de rivier die verbonden zijn door bruggen, gebouwd in Victoriaanse tijden. Het pad daaromheen is iets minder dan 5 kilometer lang en is geschikt voor iedereen. Geniet van de rust en zie de wereld voorbijgaan, terwijl je dicht bij de stad bent.

 

 

Loch Ness 360

In Inverness begint de Loch Ness 360 fietsroute. Dit is een prachtige manier om Loch Ness te verkennen, aangezien het rond het hele meer gaat, ongeveer 128 km (80 mijl). Maak je echter geen zorgen, je kunt op elk moment deelnemen en de route verlaten! Het is verdeeld in 6 secties, die je in volgorde kunt volgen (sectie 1 leidt van Inverness naar het meer en sectie 6 brengt je terug naar waar je bent begonnen). Als je weinig tijd of energie hebt, kun je gewoon elke sectie doen, wat ongeveer een halve dag kost om te fietsen. Er is zoveel te zien langs deze route! Falls of Foyers, Suidhe Viewpoint en het Urquhart Castle zijn slechts enkele voorbeelden. Houd ook het Schotse Hooglandvee in de gaten, ze zijn harig en zien er schattig uit, maar kom niet te dichtbij, die hoorns kunnen heel snel worden ingezet!

 

 

Schotse keuken

Geen avontuur is compleet zonder het lokale eten en drinken te proeven! In Schotland staat je een traktatie te wachten. Veel gerechten zijn traditioneel en kunnen niet buiten Schotland worden gevonden, zoals haggis. Daarom raden we zeker aan het te proberen, maar zoek niet van tevoren naar de ingrediënten (om de eetlust niet te bederven). Er zijn echter meer heerlijke gerechten om te proberen.

Om je dag te beginnen, haal je wat spekrolletjes, dit zijn goddelijke stukjes gegrild spek die je in een wit broodje met boter doet. Het is een handige en smakelijke maaltijd. Als je echter een groter ontbijt wilt hebben, is het volledige Schotse ontbijt een geweldige keuze. Het is vergelijkbaar met een Engels ontbijt, maar het wordt geleverd met Lorne worst, bloedworst en tattie scones. Veel Schotse plaatsen serveren het de hele dag door! Later op de dag moet je jezelf zeker trakteren met een Schotse taart, deze is gevuld met gehakt schapenvlees en warm of koud kan worden geserveerd. De lichtheid van het deeg en de rijke vulling vormen de gouden combinatie!

Huur een fiets in Inverness!

Ik hoop dat we je geïnspireerd hebben om het prachtige Inverness en de Schotse Hooglanden te bezoeken, huur een fiets en ontdek!

Geschreven door Daria, vertaald door Rosanne

Spread the love
0 0