0 0

Bezoek Helsinki in de winter!

Als je op zoek bent naar een uitje met de winter, is Helsinki misschien niet de eerste stad die in je opkomt. De sneeuw en de temperaturen onder het vriespunt lijken misschien niet de meest uitnodigende, maar laat dit je niet stoppen! Helsinki is een prachtige stad die veel dingen te bieden heeft, vooral in de winter! Dus pak een lekkere mok warme chocolademelk terwijl we je voorstellen aan de Finse hoofdstad.

Traditionele Finse sauna en ijszwemmen

Finland heeft de sauna uitgevonden en eerlijk gezegd doet niemand het beter. De sauna’s maken een groot deel uit van de Finse cultuur. Met 5 miljoen inwoners in Finland zijn er meer dan 3 miljoen sauna’s – gemiddeld één per huishouden! In Helsinki kun je meerdere sauna’s vinden die open zijn voor publiek.

Jezelf afkoelen na de hete sauna is wat Finnen vaak doen, dus spring na je sauna in het ijskoude water om jezelf af te koelen!

 

Helsinki

Neem een duik in het koude water!

 

Kathedraal van Helsinki

Een opvallend monument in het landschap van de stad is de kathedraal van Helsinki. Gebouwd op de top van een kleine heuvel met de trap er naartoe, torent het uit boven de omgeving. De witte muren en hoge groene koepels zijn van veraf te zien. De kerk maakt deel uit van het Empire-tijdperk in Helsinki en is een prachtig herkenningspunt voor mensen die over zee aankomen.

 

Helsinki

De kathedraal van Helsinki is prachtig!

 

Probeer Fins eten

Wanneer je Helsinki bezoekt, mag je natuurlijk Fins eten niet missen! Fins eten combineert typisch traditionele landelijke gerechten en haute cuisine met eigentijdse continentale gerechten. Vis en vlees (meestal varkensvlees, rundvlees of rendieren) spelen een prominente rol in traditionele Finse gerechten. Maar groenten of champignons kunnen ook een belangrijke rol spelen.

Loop op water

Bij de lage temperaturen bevriest het water in de baai van Töölönlahti, waardoor het de perfecte plek is voor een wandeling op zondag, langlaufen of een ongewone “wandelen op het water” -ervaring. Als je hier in de winter naar buiten gaat, vergeet dan niet om je goed te kleden in gezellige winterkleding. Maar als je het koud krijgt, kun je jezelf altijd opwarmen in een gezellig cafeetje.

 

Helsinki

Helsinki in de winter is echt prachtig!

 

Reis door de bevroren zee naar het UNESCO-fort

Fort van Suomenlinna is een zeefort, gelegen op een groep eilanden, gelegen aan de ingang van de haven van Helsinki. Het dateert uit de 18e eeuw en is een geweldig voorbeeld van Europese militaire architectuur. De eilanden zijn zo vredig om rond te lopen met schattige cafés in de kleurrijke houten huizen.

 

Helsinki

Kijk hoe de schepen door het ijs breken!

 

Huur een fiets in Helsinki!

Geschreven door Rosanne

Spread the love
0 0