0 0

De beste tips voor je stedentrip naar Rome!

Huur een fiets in Rome

Stedentrip naar Rome Rome, hoofdstad van Italië en één van de meest bezochte steden in Europa. In dit artikel lees je alles over deze prachtige stad en hopen we je de beste tips te geven om jouw stedentrip uniek te maken! Laten we beginnen met een aantal tips voor je vervoer vanaf het vliegveld naar de stad.

Je bent net geland op het vliegveld van Rome en je wilt natuurlijk zo snel mogelijk naar je accommodatie. Ten eerste, ga nooit met de taxi! Dit kost je tussen de €30 en €50. In plaats van de taxi, kun je beter met de bus gaan. Je gaat met deze bus: SIT Airport Bus (€5 per persoon online, €6 op het vliegveld). Deze bussen vertrekken twintig keer per dag vanaf het vliegveld naar de stad. Ze rijden tussen 05.00 en 20.30 vanaf Rome, en tussen 08.30 and 00.30 vanaf FCO. De bussen stoppen in Rome op Piazza Indipendenza en Via Crescenzio.

Nu je bent aangekomen in je hote/hostel/appartement, wil je graag zo snel mogelijk genieten van al het moois dat Rome jou te bieden heeft! Hopelijk helpen deze tips je om van jouw stedentrip de tijd van je leven te maken.

Voordat je de stad gaat ontdekken, houd deze dingen in je achterhoofd:

– Je zal op straat veel mooie fonteinen tegenkomen. Vergeet niet dat er veel honden zijn die uit deze fonteinen drinken en je daarom zelf beter een flesje water kunt kopen!

– Wil je gebruik maken van het openbaar vervoer? Houd in je achterhoofd dat je geen kaartjes kun kopen in de bus/metro/trein. je kunt je kaartjes kopen bij de ‘tabacco’ winkeltjes, bars en op de grotere metro- en busstations.

-Oversteken op straat
Wil je niet uren wachten voordat je kunt oversteken? Lees dan hier alles over de “crossing the street skills”. Deze 3 regelen gaan je een hoop tijd besparen:

Regel 1: Steek alleen over op plekken waar je zebrapaden ziet staan. Oversteken op overige plekken kun je proberen maar de kans op slagen is erg klein.

Regel 2: Het verkeer zal niet voor je stoppen. Zelfs met grote blauwen ogen ga je de overkant niet halen!

Regel 3: Wees zeker van jezelf. Wacht op een rustig moment en loop zelfverzekerd door het verkeer heen. Je zou kunnen proberen je hand op te steken waardoor het voor iedereen duidelijk is dat je oversteekt, steek niet uit het niets de straat over.

Na het opvolgen van deze 3 regels ben je er zeker van: je gaat Rome overleven! Nu over naar het leuke gedeelte: wat mag je absoluut niet missen in Rome?!

De mooiste plekjes in Rome

Stedentrip naar Rome Trevi fontein Begin je avontuur in Rome op Piazza Navona. De drie hoogtepunten, letterlijk en figuurlijk, zijn de drie fonteinen die je hier ziet, de meest bekende hiervan is Fontana Dei Quattro Fiumi. Naast de fonteinen kun je ook het Pantheon en het Colosseum bekijken.

Het colosseum is het meest bekende historische monument van Rome, dit grote amfitheater is gebouwd door de Flaviaanse keizers. Dit amfitheater werd gebruikt voor stierengevechten, gladiatorengevechten en ook voor publieke evenementen.Tot vandaag de dag is dit het grootste amfitheater van de wereld en wordt deze ook gebruikt als voorbeeld voor gebouwde amfitheaters.

Je kan Rome niet verlaten zonder een bezoekje aan Vaticaanstad.

Stedentrip naar Rome Vaticaanstad

Vaticaanstad ontdekken is niet iets wat je binnen een paar minuten gedaan hebt. Je kunt het beste beginnen bij het museum waar je ook de Sixtijnse Kapel vindt. Vervolgens loop je door de meest rechtse hoek van de Kapel, je komt nu uit bij de Basiliek. Het is aan te raden om even over het Sint-Pietersplein te lopen en door de tuinen.

Heb je nu zin om even uit te rusten? Loop dan naar ‘Villa Borghese’, dit is het grootste publieke stadspark van Rome.

Er zijn natuurlijk meerdere wijken te bezoeken maar ‘Trasterve’ is er eentje die je niet mag missen. Er is hier een relaxte sfeer en je loopt door typisch charmante Italiaanse straatjes.

Tijdens je stedentrip naar Rome is het wel een aanrader om je dieet even stop te zetten. Er zijn hier zoveel lekkere dingen te krijgen! De belangrijkste is misschien wel de grote Italiaanse ijsco. Deze kun je het ebste halen bij Giolitti, deze vind je een paar blokken verwijderd van het Pantheon. Bij deze authentieke ijssalon heb je erg veel keus dus er is voor ieder wat wils!

Ijs Rome

Nu we het over eten hebben, kunnen we de restaurants natuurlijk niet overslaan. Net als in elke toeristische stad, vind je ook in Rome veel restaurants. Er zijn ook veel restaurants waar je als toerist de hoofdprijs betaalt voor een matige maaltijd. Dit is de reden waarom ik jullie graag een aantal restaurants wil aanraden. Buon Apetito!

Antica Pesa: Gelegen in Trastvere. Je komt hier voor eten uit de Italiaanse keuken en dit is heerlijk! Het is een ideale plek voor grote groepen.

La Cisterna: Dit restaurant vind je ook in Trastvere. Je eerste indruk hier is misschien dat het een redelijk toeristische plek is. Het decor zal je doen denken aan de 17de Eeuw en er staat hier vaak iemand op te treden. De kwaliteit van het eten is ontzettend goed en de bediening is uitermate vriendelijk. Je zou de serveerster eventueel kunnen vragen of je even mag kijken in de kelder, dit is namelijk wat vroeger het restaurant was!

Kuria: Te veel pasta en pizza gegeten? Dit is een heerlijk Aziatisch restaurant in Centro Storico!

Ciao Checcha: Gezond streetfood is wat je hier kunt krijgen! Dit restaurant vind je ook in Centro Storico.

PierLuigi: De lekkerste vis van de stad, vind je hier!

Da Sergio : Dit is een restaurantje waar je de italianen zelf zal tegenkomen. Je krijgt hier heerlijk Italiaans eten voor een eerlijke prijs.

Le Piramidi: Dit is een restaurant waar je meer Orientaals eten vindt dan echt Italiaans, denk hierbij bijvoorbeeld aan falafel, couscous…

Wat te doen nu je heerlijk hebt gegeten en je je bedenkt hoeveel calorieën je zojuist naar binnen hebt gewerkt? Inderdaad; snel vergeten en richting de kroeg! De beste plek voor uitgaan in Rome is absoluut Testaccio!

Zoals we vaker hebben gezien in films, weten Italianen wel hoe ze een feestje moeten bouwen! De meeste bars en clubs zijn in het zuiden van het centrum te vinden, in Testaccio. Dames opgelet: deze straten liggen vol met straatkeien. Dit maakt het heel moeilijk om op hoge hakken te lopen dus ik zeg: kies voor sneakers!

Huur een fiets in Rome

Spread the love
0 0