0 0

De beste tips: Hotspots in Maastricht

Huur een fiets in Maastricht

Maastricht. De stad van de vlaai, een zacht accent, mooie geschiedenis en een tal van plekken om te bezoeken. Met zoveel aanbod kan het soms lastig zijn om te kiezen waar je heen gaat. Gelukkig heb ik een tal van hotspots voor je op een rijtje gezet om je te helpen!

Vlaai.

Kersenvlaai bij de bisschopsmolen | één van de vele hotspots in Maastricht

Kersenvlaai bij de bisschopsmolen | één van de vele hotspots in Maastricht

First things first: vlaai. Deze heerlijk zoete lekkernij is niemand onbekend. Hoewel het exemplaar van de Albert Heijn prima is voor een zondagmiddag tijdens de koffie, doet hij de échte vlaai uit Limburg natuurlijk geen eer aan. Maar ja, nu je dan eenmaal in ‘s werelds beste regio voor vlaai bent, waar haal je dan het beste stukje? Er zit maar één ding op: je zult het oordeel zelf moeten vellen. Ik zal je een stukje op weg helpen door je te vertellen over drie plaatsen waar je terecht kunt voor overheerlijke vlaai.

De biscchopsmolen | Één van de vele hotspots in Maastricht

De biscchopsmolen | Één van de vele hotspots in Maastricht

#1 De Bisschopsmolen

Een wel zeer bijzondere plek waar je vlaai kunt eten, is De Bisschopsmolen. Deze molen is de oudste nog draaiende watermolen van Nederland. De bakkers hier maken naast overheerlijke vlaai ook verrukkelijk brood. Met veel liefde bereiden de bakkers elke dag vers brood. De productie van één brood wordt verspreid over twee dagen, zodat het brood voldoende kan rusten en rijzen. En dat proef je. Maar wat deze molen écht bijzonder maakt, is dat je een echte vlaaienbakker kan helpen bij het maken van je eigen vlaai. Deze kun je vervolgens gewoon mee naar huis nemen!

Overnacht in de bisschopsmolen | één van de vele hotspots in Maastricht

Overnacht in de bisschopsmolen | één van de vele hotspots in Maastricht

Terwijl je vlaai gebakken wordt, kun je een rondleiding krijgen door de watermolen en deze in actie zien. Wil je de ultieme ervaring? Ga dan voor Bakker & Bed. Je overnacht dan in de molen en staat op met de bakker om je eigen ontbijt klaar te maken! Indien je lekker wilt uitslapen en de baker het werk wilt laten doen is dit geen enkel probleem. Deze bakkerij bakt heel veel met spelt. Nieuwsgierig hoe dit smaakt? Ga snel langs!

#2 Bakkerij Mathieu Hermans

Deze bakkerij is door de ANWB uitgeroepen tot beste vlaaienbakker van Nederland. Dat verdient wel een bezoekje, denk je niet? Deze bakkerij gebruikt enkel lokaal fruit en verse ingrediënten in de vlaaien. Meer Limburgs dan dit zal je vlaai niet worden! Omdat deze bakker weet dat je na één puntje trek zal hebben in meer, kan je enkel hele vlaaien afnemen. Super jammer, maar niet heus. En wees niet bang, de prijzen zijn erg schappelijk!

#3 Peter Lemmens

De bakkerij Peter Lemmens is echt een begrip in Maastricht. Alhoewel deze bakkerij niet in het centrum ligt, is het de reis meer dan waard. Zo kun je trouwens ook gelijk even de vlaai van de vorige twee bezoeken laten zakken. De bakkerij is meer dan 30 jaar geleden opgezet door Peter Lemmens en zijn recepten worden tot op de dag van vandaag nog gebruikt. De kwaliteit van de vlaaien is hoog en enkel de beste lokale producten worden gebruikt. Je kunt hier kiezen uit meer dan 20 soorten overheerlijke vlaaien. Sinds 2010 is er ook een patisserie toegevoegd aan de winkel in Maastricht. Je kunt hier dus ook terecht voor verrukkelijke bonbons.

Lunchen bij één van de vele hotspots in Maastricht

Ben je niet zo’n zoetekauw? Of was de vlaai allicht je ontbijt en heb je nu wel trek in een lekkere lunch? Ook daarvoor ben je in Maastricht op de juiste plek. In deze stad lijken elke week wel nieuwe leuke lunchzaken op te poppen.

‘t Wycker Cabinet

Één van de vele hotspots in Maastricht | 't Wycker Cabinet

Één van de vele hotspots in Maastricht | ‘t Wycker Cabinet

Of je nou trek hebt in ontbijt, lunch, avondeten of een borrel, bij ‘t Wycker Cabinet kun je voor alle drie terecht! Deze bistro-bar bied super verse gerechten aan die met zorg zijn bereid en dat proef je! De prijzen zijn erg schappelijk waardoor een toetje zeker niet weggelaten hoeft te worden. De inrichting zal je doen denken aan een Franse bistro met een echt Maastrichts tintje en zal je niet teleurstellen.

Heerlijk borrelen bij bistro bar 't Wycker Cabinet

Heerlijk borrelen bij bistro bar ‘t Wycker Cabinet

Je kunt hier onder andere terecht voor Flammkuchen, Crostini’s, Antipasti, charcuterie, burgers, pasta, oesters en nog veel meer. Ben je benieuwd naar de gehele menukaart? Neem dan even een kijkje op de website. Dit restaurant is gevestigd aan de Wyckerbrugstraat 29b. Dit is net buiten het centrum en vlakbij het station.

Café zondag

Een andere aanrader is Café zondag. Deze lunchroom is gevestigd in Wyck. Dit is een onwijs leuk stukje Maastricht en handig genoeg is deze ook nog eens vlak naast het station gevestigd. Dit café heeft een breed assortiment aan leuke broodjes met heerlijke, verse ingrediënten. Het café claim zelf gespecialiseerd te zijn in ‘paninologie’. Naast heerlijke broodjes en panini’s kun je hier ook nog terecht voor tapas gerechten, soepen, bagels en salades. Voor ieder wat wils dus! Om het kiesproces nóg iets langer te maken, biedt het café ook allerlei soorten lekkere drankjes aan. Van biologische limonade tot een enorm aanbod van verschillende wijnen en bieren. Het adres van dit leuke café is de Wyker Brugstraat 42.

Één van de vele hotspots in Maastricht| SAP Bagel & juicebar

Één van de vele hotspots in Maastricht | SAP Bagel & juicebar

SAP Bagel & juicebar

Ben je op zoek naar iets gezonds om te compenseren voor de vlaai? Zoek niet verder! SAP Bagel & Juicebar is de place to be. Hier kun je heerlijke traditionele New Yorkse bagels verkrijgen. Elke bagel wordt op bestelling gemaakt en is dus heerlijk warm en knapperig. Het broodje ‘Bitch’ heeft in 2016 zelfs een prijs gewonnen voor het lekkerste broodje van Maastricht. Deze bagel kun je vervolgens goed wegspoelen met een heerlijk sapje.

Één van de vele hotspots in Maastricht | Lunchen of ontbijten bij SAP Bagel & Juicebar

Het leuke interieur van SAP Bagel & Juicebar

 

 

Er zijn bijzondere combinaties verkrijgbaar zoals aardbei, limoen, appel en rode chili. Naast dat het sapje lekker smaakt, heeft deze ook nog eens een functie. Zo zorgt dit sapje genaamd ‘Brain Potion’ ervoor dat je je beter kunt concentrate tijdens je werk of studie. De SAP Bagel & Juicebar is gevestigd te Stationsstraat 8. Dit is (zoals je je misschien kunt indenken) vlakbij het station. Ben je nu heel nieuwsgierig naar het hele menu? Bekijk deze dan op de website.

Is de bodem gelegd?

Ben je helemaal opgeladen? Het is natuurlijk super leuk om het interieur van al deze mooie zaakjes te bewonderen maar het zou zonde zijn als dit het enige is wat je mee krijgt van het veelzijdige Maastricht. Mijn tip? Huur een fiets in Maastricht en ga op onderzoek uit! Dit is de meest relaxte manier om zo veel mogelijk van deze prachtige omgeving mee te krijgen. Zo kun je heerlijk rondfietsen door het historische hart van de stad en je weg vervolgen naar het Limburgse heuvellandschap. Zo compenseer je ook een beetje voor al dat lekkers dat je gedurende de dag gegeten hebt bij de vele hotspots in Maastricht. Win-win!

Anneloes

Geschreven door Anneloes

Huur een fiets in Maastricht

Spread the love
0 0