1 0

De beste tips voor Adelaide!

De hoofdstad van Zuid Australië, Adelaide, is misschien niet meteen de stad waar je aan denkt bij Australië. Sydney of Melbourne, maar Adelaide? Onderschat deze stad niet! De aanwezige cultuur hier zal je verbazen evenals de veelzijdigheid van deze stad. Vandaag vertelt Max, een 15 jarige jongen uit Adelaide, ons alles over deze stad. Welke plekken moet je wel bezoeken en welke absoluut niet? Je leest het hier!

Adelaide “laneways”

Adelaide ‘laneways’ zijn smalle straatjes in het noorden van de stad. In deze smalle straatjes vind je veel barretjes, restaurants en pubs. Afgelopen jaar zijn er steeds meer bijgekomen en dit heeft gezorgd voor veel gezelligheid, voornamelijk in ‘Leigh Street’ en ‘Peel Street’. Het is leuk om hier overdag heen te gaan maar ook s’avonds. Overdag kom je hier voor een kopje koffie en een hapje eten, s’avonds kun je hier wat drinken en dans je tot in de late uurtjes door. Het is vaak verboden voor motorvoertuigen om deze straatjes in te rijden, de fiets is daarentegen het ideale vervoersmiddel om deze straatjes te ontdekken! Op de fiets kun je ook makkelijk van de ene naar de andere fietsen.

Het is misschien lastig om te weten welke bars je nou echt binnen moet stappen in deze straatjes. Bij deze geef ik je in ieder geval mijn favoriete adresjes voor de echte Aussie experience! In ‘Leigh street’, ga naar deze bars: Udaberri of Pink Moon Saloon. Voor Peel street, ga naar een bar genaamd ‘Mae’. De ingang is een beetje moeilijk te vinden maar vraag het vooral aan de locals, zij zijn hartstikke vriendelijk! Nu je toch in deze straat bent, kun je ook even een kijkje nemen bij Alfred’s en Clever Little Tailor. Heb je honger? Ga dan even Bread and Bone of Peel Street Restaurant.
Nu is er nog 1 andere bar die ik je zeker kan aanraden: Proof. Deze bar vind je in ‘Anster street’. Dit is een kleine wijnbar met gezellige sfeer.

Adelaide

Rustigere plek

Mocht je op zoek zijn naar een rustiger plekje waar je kunt genieten van natuur en even de drukte van de stad kunt ontvluchten.. Kies voor ‘The Botan Gardens’.

Dichtbij de Universiteit en tegenover de Torrens rivier, is dit de ideale locatie voor een picknick met mooi weer. De prachtige bloemen en de historische gebouwen om je heen maken het helemaal af. Je mag niet door het hele park heen fietsen maar je kunt er wel omheen fietsen en doorheen wandelen!

Wil je graag naar het strand om even te relaxen? Fiets richting ‘Glenelg’ en zet daar je fiets neer. Vanaf Glenelg pak je de tram en sta je binnen no time met de voeten in het zand! Je vindt hier heel veel lekker eten en mooie monumenten. Een plek waar de locals ook heengaan om even af te koelen tijdens de warme zomerdagen!

Adelaide

Uitgaansleven

Ben jij er klaar voor om het wilde beest in je naar buiten te brengen? Laat mij jou de beste tips geven voor het uitgaan in Adelaide!

Supermild 
Leuke bediening, retro lounge interieur en vunzige deuntjes.. Dit gaat een mooie avond worden!

Transmission
De beste plek voor iemand die zin heeft in een ‘Indie club night’.

Nightcall
Dit is een ‘last but not least’ gevalletje. In deze populaire club kun je namelijk elke maand terecht in Rhino Room voor een avond die je niet snel meer gaat vergeten.

Deze 3 barretjes kan ik je absoluut aanraden maar vergeet niet; wees voorzichtig wanneer je s’nachts over straat gaat in Adelaide!

China town and the central market

China town en the central market zijn, naar mijn idee, het meest dynamische gedeelte van de stad. Voornamelijk tijdens de lunch! In Adelaide Chinatown vind je verschillend eten van over de hele wereld. Hier vind je uiteraard veel Aziatisch eten maar bijvoorbeeld ook heel goede koffie! Je kunt langs verschillende tentjes gaan, ‘new’ is naar mijn idee de beste. Je zou ‘Laksa’ echt even moeten proberen. Dit is een curry soep, erg geliefd in Australië!

Er zijn veel leuke plekken in Adelaide die absoluut de moeite waard zijn. Ik moet eerlijk zeggen, er zijn ook een aantal plekken die je beter niet kunt bezoeken..
Ga niet naar de bars en clubs in ‘Hindley street’. Vooral s’nachts kom je erachter dat dit echt een saaie en toeristische buurt is. Het Adelaide Casino is ook vrij saai, ik raad het je echt af om hier naartoe te gaan. De shopping malls in Rundle Mall zijn niet de moeite waard. Je komt hier veel winkels tegen die leegstaan en verder veel mensen die wat aan je proberen te verkopen.

Adelaide

Nu je precies weet welke plekken je moet bezoeken en welke je juist moet vermijden.. Kun jij je klaar gaan maken voor een memorabele vakantie in Adelaide!

Huur een fiets in Adelaide!

 

Spread the love
1 0