0 0

Beste plekken in Wenen!

Huur een fiets in Wenen!

Ben je ooit in de prachtige stad Wenen geweest? Deze plek biedt veel bezienswaardigheden en veel activiteiten om aan deel te nemen. We gaan met je van het prachtige paleis van Sisi in Belvedere naar de beroemdste bars. Er zijn veel hotspots in Wenen, dus laten we de belangrijkste en onvergetelijke spots samen bekijken.

 

Belvedere

Belvedere herbergt de belangrijkste verzameling van Oostenrijkse kunst uit de middeleeuwen tot heden, met werken van internationale kunstenaars zoals Claude Monet, Vincent van Gogh en nog veel meer. Vooral in het voorjaar en in de zomer zijn het park en de botanische tuin van het Belvedere Paleis een absolute lust voor het oog. Zodra de eerste lente-berichten rond de barokke fonteinplanten verschijnen, wordt het belang van het Italiaanse “Belvedere” = “prachtig uitzicht” opnieuw bevestigd en een pracht van kleuren prikkelen de plaatselijke bevolking en toeristen. Een ontspannen wandeling door het park of zelfs een mooie wandeling in de ochtend is de perfecte activiteit als je toevallig in de buurt bent. De beelden en sculpturen zijn verbluffend mooi. Er is ook een kleine heuvel in het midden van het park waar je een mooi uitzicht over Wenen hebt. Dit is een van mijn favoriete plaatsen, vooral in de nacht als het donker is: de stadslichten zijn betoverend. Het is een zeer ontspannende plek om tijd door te brengen met je vrienden en familie. Om bij Belevedere te komen, kan je een ​​toeristenbus nemen of je kan ervoor kiezen om een ​​fiets te huren, iets wat ik sterk zou aanbevelen. Daarna wordt het gemakkelijker om door de stad te reizen en het centrum te bereiken waar je kan genieten van een heerlijke maaltijd.

Bar 7* Stern

Na een fietstocht door Wenen, is het leuk om een pauze te nemen op een van de coolste locaties in de stad. Café 7 * Stern is een bar waar het woonkamergevoel samengaat met de beste culinaire hoogstandjes. Het is de beste plek om je avond door te brengen, maar je moet wel wat tijd nemen, als je eenmaal bent neergestreken zal je niet zo vroeg vertrekken. Stress en tijdsdruk zijn verboden woorden in het 7e district. Ze hebben vaak muziekavonden, culturele evenementen en nog veel meer. Het is een café dat mensen bij elkaar brengt die dan hun ervaringen met elkaar kunnen delen. Het heeft ook een eigen bakkerij, dus als je van snoep houdt, moet je echt een van hun zelfgebakken producten proberen. Ze hebben heerlijke taarten gemaakt van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en met veel liefde en creativiteit. Zelfs als je veganist bent, geen gluten mag eten of andere speciale diëten volgt, ben je gedekt!

 

 

Wenen

Glühwein

Museumkwartier

Wanneer je op zoek bent naar een plek die geschikt is voor het hele gezin, moet je naar het museumkwartier fietsen. Dit is de hotspot voor elke generatie. Er is een grote verscheidenheid aan verschillende culturele en culinaire mogelijkheden. Je moet voldoende tijd opzij zetten om de MQ in al zijn glorie te leren kennen en alle straten, hoeken en pleinen te ontdekken! Tijdens de zomer is het leuk om een koud drankje te drinken of een ijsje te eten terwijl je  geniet van de zon na een bezoek aan een mooi museum. Desalniettemin is MQ ook in de winter geweldig! Er zijn veel kleine warme iglo’s waar je kunt genieten van een glühwein of punch.

Je kan kiezen uit een groot aantal verschillende musea, zoals het Leopold Museum, mumok, Architekturzentrum, Kunsthalle en ZOOM Kindermuseum. Verder hebben ze leuke cafés zoals Daily, Corbaci, kantine, hal, Leopold en GlacisBeisl. Ten slotte hebben ze ook theaters zoals de Hall E & G / Tanzquartier en Jungle Vienna.

 

 

 

 

Fietstocht door de Wijngaarden

Als je een leuke tocht op je fiets wilt maken, moet je naar de wijngaarden gaan. Neem een eenvoudige route met regelmatige pauzes om een glas wijn of druivensap te drinken. Geniet van een lekkere lunch in de wijngaarden en maak een smakelijke picknick tussen de olijfbomen. Normaal gesproken zijn er tijdens de zomer veel rondleidingen. De gids vertelt je alles over de wijngaarden en de omgeving. Bovendien laat hij je verschillende soorten wijnen proeven, met uitleg van een echte wijnkenner. Als je geen alcohol drinkt, maak je geen zorgen, ze hebben ook lekkere druivensap.

 

 

Kijk je ernaar uit om naar Wenen te gaan? Aarzel dan niet om het vliegtuig nu te nemen en het beste uit je tijd daar te halen. En vergeet niet om fietsen te boeken voor je reis !;)

Deel jouw ervaring met ons door een e-mail te sturen naar info@bimbimbikes.com. We horen graag van je! En vergeet niet om ons te taggen op sociale media met de hashtag #bimbimbikesadventures!

Yola

‘Wenen voelt als thuiskomen wanneer ik er aankom”

Sherlock Holmes

Huur een fiets in Wenen!

Spread the love
0 0