0 0

De beste kerstmarkten in Europa 2019!

Iedereen zegt dat kersttijd is het meest magische tijd van het jaar – en hoe kun je dat ontkennen? Je ziet  mooie kerstlichten overal, je krijgt cadeautjes en bovendien krijg je veel lekkernijen te eten en drinken. Maar wat deze feestelijke sfeer op de beste manier vertegenwoordigt, zijn kerstmarkten! Er zijn zoveel in Europa, maar vandaag laten we de meest bezienswaardige markten in Europa zien!

Budapest, Hongarije

Budapest heeft twee van de beste kerstmarkten in Europa! Een op het Vorosmarty plein en de andere op de Basilica. Het Vorosmarty plein is in de centrum van de stad en is de oudste kerstmarkt in Budapest. Er zijn diverse eetkraampjes, souvenir winkels, en kunstvoorstellingen. Als je daar bent, moet je de bekende Chimney cakes proeven!

Echter is de Basilica kerstmarkt nog beter, want het biedt dat allemaal plus een ijsbaan om te schaatsen en een mooi versierde kerstboom. Bovendien, heeft de Basilica laserprojecties erop die draagt bij het feestelijk sfeer. Deze markt is een van het meest duurzame markten in Europa doordat er voornamelijk eco-vriendelijk materialen worden gebruikt.

Huur een fiets in Budapest!

Gdansk, Polen

De kerstmarkten in Gdansk zijn beschouwd als de meest romantische markt in heel Europa! De organisatoren hebben veel moeite gedaan om een romantisch omgeving te creëren en een plek waar stellen onder de maretak kunnen kussen. De omgeving is nogal uniek en zal je zeker in een vrolijke stemming zetten voor de feestdagen.

De markt kun je vinden in de historisch centrum van Gdansk, dus het is goed te combineren met een bezoek naar historische bezienswaardigheden. Het is een favoriet voor toeristen als de lokale bevolken, dus deze moet je niet missen!

Huur een fiets in Gdansk!

Praag, Tsjech

Veel mensen beschrijven Praag tijdens kerst alsof het direct van een ansichtkaart is genomen. De kerstmarkt is op het Wenceslas plein en heft een grote boom met feestelijk lichten die dagelijks ingeschakeld worden om 17:00. Als je met kinderen meegaat op je bezoek, kun je naar de Old Town Plein waar een mini kinderboerderij te vinden is. Daar vind je schepen, geiten en ezels die je kunt aaien en voeden. Tevens, moet je de lokale kerstdrank ‘Grog’ proberen. Het is een mengsel van rum, water, citroen en suiker. Wees echter voorzichtig – hoewel Grog zoetig is, is het heel sterk!

Huur een fiets in Praag!

Keulen, Duitsland

De Keulen kerstmarkten zijn sommige van de beste markten in Duitsland en de kerstboom is beschouwd als een van de mooiste kerstbomen in Europa. Deze markten hebben veel te bieden – van handgemaakte goederen tot abstract kunstwerken en traditionele Duitse specialiteiten zoals glühwein, curryworsten, en eierpunch. Een tip van mij: bezoek deze markt vroeg ‘s ochtends of laat ’s avonds. De markt trekt miljoenen bezoekers aan en het wordt heel druk tijdens de dag!

Huur een fiets in Keulen!

Bratislava, Slowakije

Bratislava is een van de beste plekken te zijn rond kersttijd – de stad lijkt op een sprookje! Er zijn veel kerstbomen met mooie lichten, kraampjes die traditionele houten speelgoedjes verkopen en andere kerstversieringen. Vergeet niet jezelf te trakteren – stop langs de verschillende voedselvrachtwagens en proef de lokale pannenkoeken, worsten en taarten. Tevens, het is nogal koud in Bratislava tijdens de kersttijden, dus neem een glas glühwein! Gelukkig is er ook een ijsbaan waar je al je opgelopen calorieën van het eten kunt verbranden.

Huur een fiets in Bratislava!

Geschreven door Teodora, vertaald door Amanye

Spread the love
0 0