0 0

De beste delen van Istanbul: het leukste uitje!

Huur een fiets in Istanbul

Istanbul, voorheen  bekend als Constantinopel, is wat ons betreft de beste stad van Turkije. Het is het economische, culturele, en historische centrum van Turkije. De stad is het administratieve centrum van de metropolitaanse gemeente, en telt 14,7 miljoen inwoners. Istanbul is één van ‘s werelds meest populaire steden en duizenden toeristen bezoeken het elk jaar. Mensen houden van deze stad. Weet je waarom?

Leef het lokale leven
Beste delen van Istanbul

Er zijn wel duizenden redenen om Istanbul te bezoeken. Een van de beste dingen van Istanbul is de lokale bevolking, die extreem vriendelijk is en ook een goed gevoel voor humor heeft. Ze vinden het geweldig dat als je door de straten loopt, verschillende historische lagen zich onthullen. Daarnaast houden ze ervan om de zon te zien ondergaan bij een van de mooiste skylines van de wereld. Ze houden van de restaurants, de barren, en de monumenten. Het allermooiste aan Istanbul vinden ze de buitengewone culturele ervaringen die overal om de hoek liggen.

Best IstanbulHet eten

We delen je graag mee dat de ‘cuisine’ van de stad even divers is als haar erfgoed, en het eten is daarnaast ook zeer smaakvol. De lokale bevolking neemt eten en drinken zeer serieus – de restaurants hier zijn de beste van het land. Je kunt er van alles eten – van aromatische Aziatische gerechten tot klassieke Italiaanse gerechten. De keuze is aan jou, maar de meeste bezoekers geven er de voorkeur aan om de sappige kebab, smaakvolle voorgerechten (mezze) en de vers gevangen vis te proberen. Dit zijn de kenmerkende gerechten van de stad. Hierbij kun je het nationale drankje raki (druivenspiritus met anijszuur) drinken, of een glas van de lokaal gemaakte wijn.

best IstanbulWanneer kun je het meeste van Istanbul genieten?

De winter is de ideale tijd om Istanbul te bezoeken. Op een grijze dag kan het ontdekken van de historische wijken voelen alsof je door een van de Zwart wit foto’s van Ara Güler uit 1950 en 1960 loopt. Als je geluk hebt, kun je langs een van de rondtrekkende boza’s of verkopers komen, die warme lokale drankjes op straat verkopen. Ik raad je ten zeerste aan om een ‘kumpir’ te nemen. Dit is een gevulde aardappel, die gemixt is met kaas en boter zodat het licht en smeuïg wordt. Vervolgens kun je kiezen uit een assortiment van toppings, bestaande uit onder andere olijven, hotdogs, augurken, mais, erwten, bulgur, en nog veel meer. Neem genoeg geld mee, want je zult meer en meer willen.

Best parts of Istanbul: The best getawayVerken de beste delen van Istanbul met de fiets

Als je naar de bruisende metropool Istanbul kijkt, is fietsen misschien niet het eerste wat in je gedachten opkomt. Echter, geef het een tweede kans en je verandert misschien van gedachten. Het is niet gemakkelijk, maar er zijn een hoop goede redenen om te gaan fietsen. Rijden langs de Bosporus, het gevoel van succes als je de top van de Büyük Çamlica bereikt, rijden tussen de bomen van het Belgrad Forest, of genieten van de uitlaat-vrije lucht op de Prince eilanden. Als je er graag achter wil komen of fietsen door Istanbul wat voor jou is, doe dan mee met een van de fietstours van Istanbul By Bike tours. Zij bieden een breed scala van sightseeing tours aan langs Sultanahmet, de Gouden Hoorn, het Aziatische gedeelte van de stad, de Bosporus, en nog veel meer. De ervaren gidsen nemen groepen tot 20 mensen mee met hun tochten door de stad, waarbij gestopt wordt bij alle historische bezienswaardigheden.

best IstanbulWat te bezoeken

De Aya Sofya was het voorbeeld van de keizer om aan de wereld te laten zien hoe ver de technische mogelijkheden van zijn imperium rijken. Volgens traditie was het gebied om de keizers troon in de kerk het officiële centrum van de wereld. De kans is groot dat je volledig ondersteboven zult zijn van deze kerk.

Vergeet verder niet om naar de spicy bazaar te gaan. Hier kun je kruiden, noten, gedroogd fruit, Turkse koffie, losbladige thee, en zelf Turks fruit oppikken!

Waarschijnlijk zul je net als iedere toerist ook graag wat van de belangrijke musea in Istanbul bezoeken. Je hebt onder andere de keus uit Archeologische Museums, zoals het Museum van de Orient, en het Museum van de Islamitische kunst. Deze zijn gelegen in de buurt van het Topkapi Paleis. Als je van historie houdt, zul je een bezoekje aan dit paleis zeker waarderen. Qua vervoer is lopen een optie, maar dit gaat wel redelijk langzaam en zal na een tijdje vermoeiend worden. Je bent beter af met de fiets, wat gemakkelijk, snel, en bovendien leuk is!

Istanbul verkennen met de fiets geeft je daarnaast ook de kans om de drukte te ontwijken, en het geeft je de mogelijkheid om de prachtige gebouwen, het gedrag van de lokale bevolking, en de traditionele huizen te bewonderen. Wacht niet langer, huur een fiets, en geniet van Istanbul!

 

Joanna

Geschreven door Joanna

Posts social media-02

Huur een fiets in Istanbul

Spread the love
0 0