0 0

Beste activiteiten in Vietnam

Huur een fiets in Vietnam!

Het leven in Vietnam gaat erg snel en kan behoorlijk chaotisch zijn. Er is echter ook veel natuur om te ontsnappen, als je genoeg hebt van de drukke steden. De balans tussen de twee verschillende werelden zorgt zeker voor een interessante vakantie. Dus laten we beginnen!

 

Vrij rondfietsen!

Veel mensen huren uiteindelijk een Vespa of nemen een Vespa-tour wanneer ze Vietnam bezoeken. Dit is ook voor veel inwoners de beste manier om zich te verplaatsen. Hoewel het sneller is, is het een duurdere en minder milieuvriendelijke manier om het land te verkennen. Dus waarom huur je geen fiets? In Vietnam geven we je de mogelijkheid om drie heel verschillende locaties op twee wielen te ontdekken: Hue in het midden van het land, Ho Chi Minh-stad in het zuiden en Nha Trang ertussenin. Met een fiets krijg je niet alleen de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, het is ook een geweldige manier om actief te blijven tijdens je vakantie.

 

Plaatsen die ontdekt moeten worden

Vietnam

Tempel

Hue, een keizerlijke stad en voormalige hoofdstad van Vietnam, is een geweldige plek om je avonturen te beginnen. Vanaf deze locatie kan je kiezen uit verschillende dagtochten, zoals naar de Phong Nha-grot gaan of de stad Hoi An bezoeken. Waar je ook bent, je kunt er zeker van zijn dat je struikelt over de historische bezienswaardigheden zoals ruïnes, tempels en tombes.

Een andere mogelijke bestemming tijdens deze reis is Nha Trang. Als je niet naar het strand in Hue bent gegaan, biedt deze kustplaats meer mogelijkheden om van het weer te genieten. Als hotspot voor fietsen, windsurfen, kitesurfen en duiken, is Nha Trang het paradijs voor elke sportliefhebber. Blijf bij het thema: fit blijven tijdens je vakantie, zorg ervoor dat je een van deze activiteiten op jouw to-do-lijst zet. Als je besluit het rustig aan te doen, ga dan eilandhoppen en geniet gewoon van de zon.

Na een bezoek aan historische bezienswaardigheden en het strand, kan het ook leuk zijn om een ​​levendige, drukke plek te ervaren. Ho Chi Minh-stad is de grootste stad van Vietnam: het is behoorlijk hectisch en biedt veel mogelijkheden om je tijd efficiënt door te brengen. The Cu Chi Tunnels zijn bijvoorbeeld overblijfselen van de Vietnam-oorlog en iets wat je gemakkelijk zelfstandig kunt bereiken. Zodra je daar bent, meldt je je aan voor een rondleiding om rond te kijken. Net als in Hue zijn er ook verschillende tempels in Ho Chi Minh-stad. Mocht je het beu zijn om die te bezoeken, bekijk dan enkele wolkenkrabbers. De Bitexco-toren en het Sky Deck bieden een geweldig uitzicht op de stad. Mis zeker niet de ervaring van het hebben van wat hapjes of een drankje op het dak van het gebouw.

 

 

Vietnam

Prachtige landschappen

Tours

Onze partner biedt rondleidingen aan waar je al het bovenstaande kunt ervaren met een van hun professionele gidsen. De gidsen zijn ervaren lokale mensen die je alles kunnen vertellen wat je moet weten over de cultuur en de verschillende bezienswaardigheden. Voor jouw gemak worden de rondleidingen van al onze partners ook ondersteund door een busje met airconditioning. Hierdoor kun je afkoelen en een beetje ontspannen tussen de ervaringen door. Onze partners bieden mountainbikes van hoge kwaliteit aan waarmee je offroad kunt rijden en dichter bij het platteland kunt komen.

 

 

 

 

Traditioneel eten

Als je door het land reist, kun je ook genieten van Vietnamees eten van straatverkopers. Deze gerechten zijn uiterst betaalbaar en het is een must om een aantal van de traditionele gerechten zoals Pho, Banh Mi, Banh Xeo te proberen … de lijst gaat maar door. De Binh Tay-markt is iets dat de moeite waard is om te bekijken voor de voedselliefhebbers als je eenmaal in Ho Chi Minh bent.

 

Een bezoek aan Vietnam geeft echt veel waar voor het geld en met een fiets krijg je de vrijheid om alles te zien wat je wilt.

 

Deel jouw ervaring met ons door een e-mail te sturen naar info@bimbimbikes.com. We horen graag van je! En vergeet niet om ons te taggen op sociale media met de hashtag #bimbimbikesadventures!

Ödön

‘Verliefd op Vietnam.’ 

Sherlock Holmes

 

Huur een fiets in Vietnam!

Spread the love
0 0