3 3

Ontdek Bergerac!

Deze keer geen stad met kastelen en kathedralen, maar een goed gerestaureerd middeleeuws stadje met een hoog openluchtmuseum gehalte, waarvan de naam ons direct aan heerlijke wijnen doet denken. Gelegen in de provincie de Dordogne, vindt je het kleine stadje Bergerac. Hier moet je natuurlijk heen als je een echte wijnliefhebber bent!

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden van de bekendste tabaksstad van Frankrijk zijn het Tabaksmuseum, een klooster waar nog volop activiteit heerst en het wijnmuseum waar je alles uit de doeken gedaan wordt hoe het maken, opslaan en vervoeren van de wijnen naar andere streken.

De omgeving van Bergerac is een van de mooiste van de Dordogne. Spectaculaire kalkplateaus die overgaan in altijdgroene eikenbossen en doorsneden worden door diepe rivierdalen schreeuwen er gewoonweg om om met een huurfiets verkent te worden. Dit licht heuvelachtige gebied leent zich uitstekend voor fietstochten voor zowel de recreatieve rijder, gezinnen en mountainbikers. Je kan je eigen fiets meenemen vanuit Nederland, in de zomermaanden zijn er mogelijkheden om de fiets met de bus of trein mee te nemen, maar het is veel gemakkelijker om ter plaatse een fiets te huren.

Rivier Dordogne

Rivier de Dordogne, die stroomt door Bergerac

Voie Verte en themafietstochten

Langs de route van een in onbruik geraakte spoorlijn zijn 2 fietsroutes die geheel vlak zijn en volledig autovrij. Fietsrondjes die je net zo lang kan maken als je wil met op de route oude pittoreske stationnetjes in gemoedelijke plaatsjes met gezellige terrasjes. De streek rond de tabaksstad is een van Frankrijks meest bekende wijnstreken. Het kan dan ook niet anders of er zijn vele zogenaamde wijnroutes te fietsen en maar liefst 93 wijnbouwers geven de bezoekers met plezier een rondleiding door hun bedrijf. Alleen al het Nationale wijnhuis van Bergerac geeft 4 verschillende wijnroutes uit die je een goed beeld geven van de productieprocessen. Natuurlijk is op elke wijnboerderij een kleine proefsessie als vanzelfsprekend.

Naast wijnroutes zijn er ook diverse bastiden- en kastelenroutes, grottenroutes en fietstochten naar botanische tuinen. Met je huurfiets een dagje naar de Jardins Panoramique de Limeuil is een rit die elke tuinliefhebber zal kunnen bekoren. De overweldigende uitzichten vanaf de flanken over het Dordogne dal en de diversiteit aan bloemen en planten staan garant voor een onuitwisbare indruk.

Geïnspireerd geraakt om Bergerac te ontdekken met je fiets?

Huur een fiets in Bergerac!

Bewerkt door Anouk van Kaam

Spread the love
3 3