0 0

Beeldig Bergen!

Ontdek de grootste ‘houten’ stad van Europa, thuisfront van een van de oudste orkesten en simpelweg een pittoresk dorpje in Noorwegen – Bergen.

Noorwegen is het land van de fjorden, herten en het noorderlicht. Er zijn lange winters en korte zomers, maar dit jaagt de liefhebbers van de Scandinavische sprookjes niet weg. Het land zit vol verhalen over de Vikingen, dus hier worden de winter vakanties op een speciale manier gevierd. De Scandinavische romantiek van het Koninkrijk van Noorwegen zal iedereen aantrekken die zich als held wilt voelen. Vergeet natuurlijk niet de warme harten van de mensen hier in dit ijskoude land wonen. Laat hun je kennis maken met het geliefde Bergen.

Bergen

Vroeger was het de hoofdstad van het land, en de tweede grootste stad van Noorwegen. Vandaag de dag is het de grootste ‘houten stad’ van Europa, het lijkt een miniatuur stad met poppenhuisjes. Omdat Bergen direct gelegen is aan een haven, verblijven toeristen hier vaak een aantal dagen om van hier uit de fjorden te ontdekken.

Twee tot drie dagen zal genoeg moeten zijn om door de kleine straatjes te wandelen, wat foto’s te maken van de leuke huisjes en wat museums en galerijen mee te pakken. Als je geluk hebt, kan je zelfs een concert beleven van het beroemde Bergen Symfonie Orkest, die een van de oudste is in de wereld.

Bergen

De schattige huisjes van Bergen

Bryggen

Een gebied in Bergen, Bryggen, wordt beschouwd als een van de bekendste middeleeuwse nederzettingen van Noorwegen. Bryggen werd gebouwd na het grote vuur van 1702, en is nu onderdeel van de Wereld Erfgoed lijst van UNESCO. Een goed punt om je tour door Bryggen te beginnen is bij het ontmoetingspunt Bryggen, bij het Bryggen Museum. Je kan hier leren over de geschiedenis door te het bezoeken van alle tentoonstellingen, presentaties en korte filmpjes. Aarzel niet om een brochure mee te nemen die je zal leiden naar alle bezienswaardigheden van Bryggen.

De galerijen van deze prachtige stad, die aan het meer Lille Lungegsidsn liggen, vormen een goede combinatie van alle collecties schilderijen. In dezelfde straat vindt je ook het Bergen Art Museum, die een unieke collectie kunstwerken heeft van Edvard Munch. Ook zit hier het museum voor Moderne Kunst van Bergen en het Museum voor Decoratieve en Toegepaste kunst van West Noorwegen.

Bergen

Een voorbeeld van de vele houten huisjes die je hier zult vinden

Je kunt ook het Theta Museum bezoeken, die bestaat uit één kamer. Deze werd gebruikte in de tweede wereld oorlog door een verzetsgroep, Theta, die zo communiceerde met Engeland tijdens de Duits bezetting.

Niet ver van Trollhaugen is de houten kerk Fantoft. Op het open lucht terrein van het Oude Bergen Museum vindt je meer dan 40 houten huisjes die duidelijk laten zien hoe de architectuur van Bergen in elkaar zit. De style was veel te zien tijdens de 18e en 19e eeuw. Het is het zeker waard om een bezoekje te brengen aan het huis-museum van de bekende Noorse Edvard Grieg in Trollhaugen. Het interieur van het huis is bewaard gebleven sinds 1907.

De stad is de thuis basis voor een van s’wereld’s oudste symfonie orkesten, een professionele ballet groep, blues en jazz. In de wijde omtrek van Bergen vindt je golf banen, plaatsen om te vissen, hiking routes en natuurlijk fiets routes. Slechts 7 minuten in de kabeltrein Fløibanen, die je brengt naar bekende routes, rijdend door pittoreske plekjes.

Bergen-sea

De haven van Bergen

Huur een fiets in Bergen!

Bergen is de ultieme plek om te ontdekken met de fiets dankzij haar prachtige landschap, adembenemende plekken, en gezellige straatjes.

Geschreven door Kirill Dvadtsiatyi, vertaald door Anouk van Kaam

Huur een fiets in Noorwegen!

Spread the love
0 0