0 0

Avontuurlijk fietsen in Antalya!

Huur een fiets in Antalya!

Turkije is misschien niet het eerste land dat in je opkomt als je denkt aan ‘’mountainbiken’’. Dat betekent natuurlijk niet dat er geen fietsroutes zijn voor mensen die op zoek zijn naar wat avontuur. Antalya biedt in het bijzonder veel mogelijkheden voor ervaren fietsers. In dit artikel vind je een kleine beschrijving van alle bergen die je in de omgeving van de hoofdstad kunt vinden.

 

Antalya

Termessos

 

Berg Termessos

Deze 44 km lange route begint aan de rand van Antalya en vervolgt zich naar de berg Termessos. Nadat je de twee kleine dorpjes en het leven in de dorpjes gezien hebt, kan je starten aan de beklimming naar top van de berg. Je kan uiteindelijk genieten van de zon en het spectaculaire uitzicht. Ook al heb je de klim een paar keer vervloekt voor je de top bereikt hebt, je zal er hele mooie herinneringen aan overhouden. Verder heb je op de berg ook een aantal oude ruïnes die de moeite waard zijn om eens een kijkje te nemen.

 

 

 

 

Antalya

Olympos

 

 De bergen, de zee…

De Beydağları-Coastal National Park is een paradijs voor liefhebbers van extreme sporten, je kan er namelijk, paragliden, bergbeklimmen, wandelen en natuurlijk ook mountainbiken. Zin in een ritje door dit paradijs? Tijdens deze route ontdek je de bergen van Olympus en kom je langs de kust van de Turkse Rivièra. Deze rit is niet geschikt voor mensen met een zwak hart. Deze route is maar liefts 100 km met een klim en daling van 2310 meter, dit is een route die zelfs voor de meer ervaren fietsers nog een flinke uitdaging is. Hoewel het een vermoeiende rit is, is het ook een belonende tour. Tijdens de tour zie je bossen, rotsachtige bergen, historische bezienswaardigheden en kiezelstranden. Als je tijdens deze rit vermoeide benen krijgt neem dan een lekkere duik in het nationale park voor een pauze.

 

 

 

Antalya

Gazipaşa

Alanya to Dim River

Laten we eens kijken naar het Oosten van Antalya, Anlanya. Dit strand resort heeft 100.000 inwoners en is het ideale startpunt voor deze rit. Vanaf hier, met een hoogte van 540 meter, kan je een route volgen naar Dim Cayi National Park, vernoemd naar de 60 km lange Dim rivier die uitmondt in de Middellandse Zee. Halverwege je reis, kom je langs de stad Gazipasa. De stranden hier dienen als broedplaatsen voor de Loggerhead zeeschildpadden. Deze regio heeft veel wilde dieren. Wees ervan bewust dat je veel schorpioenen, slangen, wilde zwijnen en dassen tegen gaat komen. Zorg ervoor dat je voorzichtig met deze dieren omgaat, zodat je ze niet stoort, want anders kunnen ze zich verdedigen en je aanvallen.

 

 

 

 

Of je nu kiest voor het verkennen van de routes met ouden ruïnes of stranden, je zal gegarandeerd een geweldige tijd hebben. Deze fietsroutes zullen zeker een uitdaging voor je zijn dus bereid je erop voor dat je veel gaat zweten, maar uiteindelijk geeft het ook de voldoening dat je iets gedaan hebt, wat anderen niet gedaan hebben.

 

Deel jouw ervaring met ons door een e-mail te sturen naar info@bimbimbikes.com. We horen graag van je! En vergeet niet om ons te taggen op sociale media met de hashtag #bimbimbikesadventures!

James Bond

Betti

‘beeld zich in om op het strand van Gazipasa te liggen met een cocktail’

antalya

Huur een fiets in Antalya!

Spread the love
0 0