0 0

Athene: ontdek ‘s werelds oudste stad!

Huur een fiets in Athene!

De Griekse hoofdstad bestaat nu al meer dan 3000 jaar en verdiende de prestigieuze titel van oudste stad ter wereld. Athene wordt beschouwd als de geboorteplaats van zowel de westerse beschaving als de democratie. Het is altijd een belangrijk commercieel centrum aan de Middellandse Zee geweest en tegenwoordig is het een van de grootste steden in Europa, met de op één na grootste passagiershaven ter wereld

Athens

Geschiedenis

Met meer dan 3000 jaar geschiedenis is Athene de plek om naartoe te gaan als je op zoek bent naar antwoorden over het verleden, of gewoon wat meer wilt weten over Europa. De polis (oude Griekse naam voor stadstaat) staat wereldwijd bekend om zijn archeologische vindplaatsen, de zogenaamde Akropolis bijna volledig gelegen in het bovenste deel van de stad. Er zijn veel te veel dingen om te zien, ik zou dit artikel nooit af kunnen maken als ik ze allemaal begon te vermelden. Ik zal dus over  de belangrijkste ‘niet te missen’ plaatsen schrijven. Natuurlijk zullen we beginnen met het Parthenon, de tempel van de godin Athena. Het is het belangrijkste Griekse gebouw, symbool van de Dorische architectonische stijl en symbool van democratie en vrede. Andere relevante monumenten zijn het Erechteion, de tempel van Poseidon en Athena (ja, er zijn veel tempels aan haar gewijd). Tot slot, mis niet het prachtige theater van Dionysus Eleuthereus, het belangrijkste theater van het oude Griekenland, ter ere van de godin van toneelstukken en wijn, Dionysus

AthensHet “nieuwe” Athene

Athene heeft heel veel geschiedenis. Denk echter niet dat het vastzit in de 500BC! Tegenwoordig is de stad gevuld met jonge studenten en reizigers van over de hele wereld. Cocktailbars, clubs en pubs verwelkomen elke dag duizenden mensen op zoek naar plezier en amusement. Voor meer ontspannen reizigers, kan de stad ook veel bieden. Bekijk of er toneelstukken zijn geprogrammeerd in een van de vele theaters, tragedies en komedies worden bijna dagelijks uitgevoerd. Tot slot, mijn advies is om naar de Plaka te gaan, een van de meest trendy buurten van Athene, waar je kunt winkelen of een traditioneel Grieks gerecht kunt eten. Vlakbij zijn het Syntagma-plein en Monastiraki. Het eerste plein is het hart van het ‘nieuwe’ Athene, waar het Griekse parlement zich bevindt en de beroemde wisseling van de wacht ceremonie plaatsvindt, het wordt beschouwd als de ziel van de Atheners en de meest beroemde vlooienmarkt in Griekenland.

AthensStranden

Laten we eerlijk zijn. Zoals de meeste steden in Zuid-Europa, kan Athene in de zomer erg heet zijn. Een bezoek aan de Akropolis en de archeologische vindplaatsen kan heel moeilijk en vermoeiend zijn. Gelukkig is er meer dan 20 km aan strand om te ontspannen! De beroemdste, en het dichtst bij Athene, zijn Nea Falirou en Ellinikò. Deze twee zijn echter vaak erg druk door de lokale bevolking en toeristen. Als je op zoek bent naar iets rustigers, dan is Vouliagmeni de beste keuze. Maar let op want rust en fantasie brengen hoge kosten met zich mee. Dit strand wordt meestal bezocht door eersteklas inwoners en buitenlanders. Als je iets daartussen wilt, ga dan voor Alimos. Je zult in staat zijn om te ontspannen en je portemonnee zal ook blij zijn!

 

Denk niet dat Athene alleen dit is! Er is nog veel meer te ontdekken en nog veel meer te zien. Een hint: voor een complete Griekse vakantie moet je dronken worden met ouzo of tsipouro!

 

 

 Deel jouw ervaring met ons door een e-mail te sturen naar info@bimbimbikes.com. We zullen blij zijn om van je te horen! Vergeet niet om ons te taggen op Facebook of Instagram om een fantastische voucher te winnen!

Roberto

Roberto

Elke avond tot de Griekse goden gebeden

post social media right size

Huur een fiets in Athene!

Spread the love
0 0