0 0

Een trip naar Antwerpen: een weekend vol plezier

Je wilt ergens heen gaan voor een lang weekend om te ontspannen en plezier te hebben, maar voornamelijk om even voor een paar dagen te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Als dit je bekend in de oren klinkt, en je op zoek bent naar een bestemming, ben je hier op de juiste plek. Zoek niet verder: een leuk reisje naar Antwerpen is precies wat je nodig hebt. In Antwerpen zul je je kunnen ontdoen van alle stress die je misschien zou voelen, en even alles vergeten voor een tijdje.

Fun bikes

Zoals de naam misschien al doet vermoeden: fietsen was nooit leuker! Je kunt een StreetStepper fiets huren, waar je moet steppen om vooruit te komen in plaats van trappen. Dit is verschilt wat van de normale fietstochten die je gewend bent, maar het is wel veel leuker. Daarnaast heeft het ook voordelen voor je gezondheid! De gewrichten worden minder belast, je fiets met een beter houding, en je gehele lichaam krijgt beweging. Dit is een leuke manier om de stad te verkennen, en om wat gezonde beweging te krijgen in de buitenlucht.

Fun bikes

Foto van onze partner Streetstepper Benelux.

Cultuur en historie

Antwerpen is de een na grootste stad van België, en staat algemeen bekend als ‘werelds grootste diamantstad‘. Meer dan 70% van alle diamanten in de wereld worden verhandeld in Antwerpen. In het diamantkwartier kun je meerdere juweliers vinden, en de ‘Antwerp Diamond Exchange’, het meest belangrijke financiële centrum voor diamanten.

Kijkend vanuit een cultureel en historisch perspectief, zijn er ook vele museums, standbeelden, en kerken in Antwerpen die een bezoekje waard zijn. Om er een paar te noemen, zal je het leuk vinden om naar Museum Vleeshuis, het Peter Paul Rubens standbeeld, en de Sint-Paulus kerk te gaan. Een andere plek die je zeker moet bezoeken als je in Antwerpen bent is ‘Joods Antwerpen’, een wijk in de stad. Dit is een opvallend aanzicht, aangezien de meeste inwonenden Charedisch Joods zijn (‘ultraorthodox’).

Ook het prachtige gebouw van het Centraal Station van Antwerpen is het bezoeken waard. Het is onlangs gerenoveerd, maar de originele pracht van het oude gebouw is bewaard gebleven!

Antwerpen

Het historische gebouw van het Centraal Station

Shoppen

Antwerpen is DE shopstad van België, het biedt een grote verscheidenheid aan shopping gelegenheden. Je kunt alle bekende merken en ketens vinden, maar er zijn ook talloze speciale winkeltjes die een bezoek waard zijn. Het belangrijkste ‘winkelplaats’ is de Meir, één van de beroemdste winkelstraten van België. Verder, het winkelcentrum ‘Stadsfeestzaal’ is zeker een bezoekje waard. Het winkelcentrum werd heropend in 2007, en het resultaat was prachtig.

Het nachtleven

Dan tot slot, het nachtleven van Antwerpen. De stad heeft het meeste aantal kroegen per hoofd in de wereld, dus je weet al dat het nachtleven niet gaat tegenvallen. Als je naar clubs wil gaan, moet je naar Noxx gaan. Dit is een enorme club, die verschillende evenementen host. Zorg ervoor dat je weet wat er gaande is wanneer je er bent, want je zult waarschijnlijk tickets moeten kopen. Als je gewoon rustig een drankje wilt drinken, is ‘Den Engel’ je beste optie. Dit een beroemd traditioneel café, waar je kunt genieten van goede biertjes.

Kortom, Antwerpen is de perfecte stad om een weekend naar toe gaan, om voor even de dagelijkse stress te vergeten. De stad biedt je een grote verscheidenheid aan dingen die je kunt doen, dus je zult je geen minuut vervelen. Dus wacht niet langer, en boek je weekend reis naar Antwerpen: je zult een hoop plezier hebben.

Huur een fiets in Antwerpen!

 

Spread the love
0 0