0 0

Amsterdam, maar dan anders: verken Sloterdijk

Huur een fiets in Amsterdam

Eigenlijk wil ik niet deze clichés over Amsterdam gebruiken, maar ik denk dat iedereen klompen, kanalen en veel fietsen associeert met Amsterdam. Dit is natuurlijk een heel erg traditioneel beeld, aangezien de stad ook een bruisende culturele samensmelting is. Je kunt hier heel veel hippe plekken vinden met een overload aan hipsters. Maar, er zijn ook andere, minder bekende plekken die een stuk interessanter zijn dan de toeristische hotspots. In dit artikel kun je lezen over één van deze plekken: verken Sloterdijk!

Van spookstad tot bruisend centrum

Sloterdijk bevindt zich vlak nabij de Westergasfabriek in het westen van Amsterdam. Deze omgeving wordt ook wel ‘Nieuw-West’ genoemd. Het is gelegen nabij Slotermeer. Tot een paar jaar geleden was het gebied van Sloterdijk compleet verlaten en leek het meer op een soort spookstad. In de korte tijd sindsdien, is het gebied compleet getransformeerd. Het is nu opgegroeid tot een bruisend stukje Amsterdam rondom het treinstation Sloterdijk. De verlaten kantoorpanden zijn grotendeels omgebouwd in prachtige hotels, huizen en winkels. Langzaam maar zeker wordt het gebied herontdekt en daarbij zijn allerlei coole initiatieven in de buurt gekomen. Het is een plek waar mensen van allerlei afkomsten bij elkaar komen, met als resultaat een hele interessante mix van culturen en kunst. De artistieke en authentieke sfeer die hier hangt maakt het absoluut een bezoek waard.

Het hoeft niet veel te kosten

Indien je denkt dat je bezoek aan Amsterdam enkel compleet zal zijn als je overnacht in prachtige maar prijzige hotels, dan denk je verkeerd. Natuurlijk is het leuk om wakker te worden in het centrum, maar er zijn ook goede alternatieven te vinden. Dus als je niet bereid bent om je laatste centen uit te geven aan dit soort dure hotels en AirBnB ook wel een beetje je neus uit komt, dan hebben wij een leuk alternatief voor je! Sloterdijk biedt hippe en comfortabele accommodaties aan voor slechts een fractie van wat je betaalt in het centrum.

Teleport hotel

Het Teleport hotel, nabij station Amsterdam Sloterdijk is hier een perfect voorbeeld van. Het hotel past perfect in de algemen sfeer van de omgeving. Het biedt alle faciliteiten van een regulier hotel (goede service, lekker ontbijt en moderne kamers) maar het heeft de ontspannen sfeer van een hostel. Dus, als je twijfelt over het soort accommodatie dat je moet kiezen, dan is dit de oplossing voor jou. Daarbij streeft het hotel naar een gepersonaliseerde touch en heerst er een passie voor street art. Het kenmerkt zelfs de identiteit van het hotel.

verken Sloterdijk: Teleport Hotel

Ze hebben zelfs spontaan een urban strand aangelegd!

Er zijn meer dan 60 kamers met mooie en originele muurkunst. Er wordt twee keer per jaar een heel groot kunst evenement georganiseerd. Dus, houd je van felle kleuren en je tijd doorbrengen in een dynamische omgeving? Breng dan zeker een bezoek aan dit urban city travellers’ hotel. Je portemonnee zal je bedanken!

Verken Sloterdijk: Teleport Hotel

Één van de street art kamers

Heb je genoeg gehad van Amsterdam en vind je het eigenlijk wel tijd voor een andere stad? Dit kunnen wij ons heel goed voorstellen. Maar toch, blijf nog even hangen in Sloterdijk! Wil je toch weg dan is er een handige oplossing. Vlak achter het station kun je verschillende bussen nemen die naar Parijs, Londen, Berlijn of andere grote steden zullen brengen in een paar uur. Ideaal indien je een paar steden wilt combineren tijdens je reis!

Verken Sloterdijk: fiets zonder de massa

Ook al wordt het alsmaar drukker in Sloterdijk, dit valt in het niet in vergelijking met het centrum van Amsterdam. Ben je dus geen fan van drukke mensenmassa’s? Dan zou dit gebied een droom voor jou moeten zijn. Het is niet zo chaotisch als het centrum van Amsterdam en het heeft heel goed aangelegde fietspaden. Vanaf hier kun je gemakkelijk fietsen naar een ander speciaal stukje Amsterdam: Slotermeer.

Street Art Museum Amsterdam

Gelukkig hoef je niet op zoek te gaan naar al deze verborgen stukken street art. Het Street Art Museum Amsterdam organiseert tours door de buurt die je dit allemaal laat zien. Je kunt kiezen uit verschillende tours die allemaal plaatsvinden in en rondom het gebied Slotermeer (West, Nieuw-West en Schiphol).

In totaal kun je zo’n 150 examplaren van street art vinden in dit gebied. De gidsen zullen je tijdens de tours begeleiden naar plekken met prachtige street art, waar je zelf anders nooit zou komen. Ik denk daarom dat dit een geweldig concept is en een unieke manier om een omgeving en deze bijzondere kunst te zien. Het is weer eens iets anders dan de traditionele Amsterdamse huizen uit het centrum! De ‘museumtour’ is volledig buiten en het zal je allerlei verborgen plekken uit de buurt tonen. Uit persoonlijke ervaring kan ik zeggen dat dit een unieke ervaring is die je echt niet mag missen. Ga dus zeker Sloterdijk en Slotermeer verkennen op deze mooie manier terwijl je wordt begeleid door de gepassioneerde gidsen. Hun enthousiasme is besmettelijk!

Je kunt Sloterdijk en Slotermeer gemakkelijk bereiken per fiets. Heb je dus genoeg van aangereden worden door fietsen in het centrum van Amsterdam? Probeer dan zeker eens weg te fietsen van de drukte en richting deze mooie plekken! Vergeet ook zeker niet om ons te taggen in foto’s van je avonturen op Instagram. Je maakt dan kans op een kortingscode!

Pascalle-e1498749739349

Geschreven & bezocht door Pascalle. Een speciaal dankwoord voor Anna Stolyarova van Street Art Museum Amsterdam voor haar hulp!
Posts social media-02

Huur een fiets in Amsterdam

Spread the love
0 0